A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Міжнародний день рідної мови

Дата: 22.02.2017 08:57
Кількість переглядів: 17

   В рамках відзначення Міжнародного дня рідної мови у школах Новокалинівської ОТГ проведено заходи: У Новокалинівському  НВК  пройшло свято “Любіть Українську Мову”.                       
      У святковому концерті взяли участь учні 8-Б класу під керівництвом класного керівника Світлани Федорівни Телефанко. Під час заходу школярі не лише декламували вірші українською мовою, а й виконували відомі українські пісні. Юними акторами було продемонстровано сценку та декілька повчальних цікавинок, прислів’я, приказки про мову і слово. Все свято було пронизано українським духом, любов’ю до рідного слова, до чистих джерел творчості українського народу.

Учні Корналовицького НВК провели Свято української мови разом з вчителькою української мови та літератури Мирославою Мадараш. Вірші, пісні, просто цитати українських письменників про мову, в яких відкривалася любов до нашої солов'їної мови - говорили діти зі сцени... А потім загальношкільне в пісні Тараса Петриненка "...Боже, Україну збережи. Господи помилуй нас..." Аж щем в душі пройшов. Так, ми, українці й справді "в серці маєм те, що не вмирає".

Мова українська-то Шевченка  слово,

                                                            Лесі Українки і Марка Вовчка.

                                                            Мова українська-то дарунок Бога.

                                                            Це барвисте слово генія Франка.

Під таким гаслом у Гординянській СЗШ проходить Тиждень української мови , приурочений Міжнародному дню рідної мови , який відзначається 21 лютого.Тиждень розпочався святковою лінійкою-конкурсом на кращого читця-декламатора поезій про мову «Лунай ,величне наше слово».У конкурсі брали участь учні 1-9 класів.Метою конкурсу було розширити знання учнів  про красу і багатство української мови, пробудити почуття національної гідності , виховувати любов до рідної мови.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора