A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Шевченківські дні 2017: заходи пам'яті Кобзаря

Дата: 10.03.2017 09:24
Кількість переглядів: 17

  09 березня 2017 року  у Корналовицькому НВК під керівництвом ПО Галини Огар  та  Марії Мельничук  проведено виховний захід "Думи Кобзаря живуть між нами" з нагоди дня народження Т.Г.Шевченка.

 Учні розповідали про дитинство поета, про нелегке сирітське життя та його допитливість і жагу до знань. Діти декламували поезії Шевченка, співали пісні та зіграли сценку "Мені тринадцятий минало". "Заповіт", який прозвучав на святі, залишив неабиякий слід у душі учасників свята як своєрідний гімн пам'яті Т.Шевченка.

Навесні, коли тануть сніги,

А на рясті просяє веселка,

Повні сили й  живої снаги,

Ми вшановуєм пам?ять Шевченка.

У Новокалинівському НВК такими словами  розпочалася лінійка до Дня народження Кобзаря. Школярі розповідали про життя поета, показали сценку із життя Тараса, декламували вірші великого поета українського народу.

  Керівник гуртка «Живе слово», Крошна Марія Ярославівна, разом зі своїми вихованцями у бібліотеці нашої школи провела годину літературного читання присвячену до дня народження Т. Г. Шевченка. Діти із задоволенням декламували вірші та уривки з поем великого генія. Пригадали про нелегке дитинство Тараса Григоровича Шевченка, його любов до рідного краю, до місця де він народився та виріс.

Також учні ознайомилися з книжковою виставкою «Ми чуємо тебе Тарасе, крізь століття», яку підготувала бібліотекар школи Шестерина Зоряна Степанівна.

10.03.у  школі було проведено позакласний виховний захід «Свято Кобзаря», який підготувала класний керівник 4-Б класу Коник Наталя Іванівна. Під час заходу учні показали інсценівки про життя Тараса Григоровича, декламували вірші поета, співали пісень під музичний супровід педагог-організатора Скальського Василя Богдановича.

7 березня у 5-А класі, класним керівником Гнатишин Лілею Богданівною, була проведена виховна година до Дня народження Т. Г. Шевченка. Вчителька розповіла про життя поета, провела оглядову екскурсію «Шевченко-художник» та вікторину «Шевченкіада». Діти читали вірші великого поета українського народу, виконували пісні під музичний супровід вчителя музичного мистецтва Бойка Андрія Романовича.

Тарас Григорович Шевченко є образом незламного борця за свободу українського народу і є прикладом для кожного громадянина України.

У Гординянській СЗШ І-ІІ ст. декламували твори Т.Г.Шевченка.


« повернутися

Вхід для адміністратора