A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Всеукраїнський тиждень права в Новокалинівському опорному закладі

Дата: 11.12.2020 18:43
Кількість переглядів: 13

 З нагоди Всеукраїнського тижня права з 07 грудня по 11 грудня 2020 р. в Новокалинівському опорному закладі було організовано та проведено ряд заходів, спрямованих на ознайомлення учнів з правами людини, сучасною правовою ситуацією в Україні, з правами та обов’язками учнів тощо.  Діти отримали правові знання за допомогою різних наглядних та практичних методик: Проведення Всеукраїнського уроку «Права людини» – «Я маю право . . .»; Відеоперегляд та аналіз фільмів на правову тематику («Що таке права людини?», «Права людини», «Історія прав людини» тощо); 

Години спілкування, спрямовані на з’ясування суті правових понять, механізмів захисту прав людини, аналізу правових ситуацій, висловлювання відомих людей: «Я маю право…», «Основні права, свободи і обов’язки громадян України», «Немає прав без обов’язків», «Без правової культури немає правової держави», «Ти – людина, громадянин, значить, маєш права» та ін.; Конкурс на кращий малюнок на тему «Права дитини/людини в малюнках» (учні 5 та 7-х класів); «Турнір правознавців» (учні 9-х класів);  Конкурс плакатів («Права дитини», «Мої обов’язки», «Я маю право . . . », …) тощо.

З нагоди 72-ї річниці прийняття «Загальної декларації прав людини» учні 10-А класу зробили відеопрезентацію з прикладом порушення прав людини (право на приватність і конфіденційність, булінг).



« повернутися

Вхід для адміністратора