A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

День пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2023 10:50
Кількість переглядів: 27

Цього року 8 травня, в День пам’яті та примирення, або як пропонує перейменувати це дату Президент України, у день пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни.

Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб. Тому ми, Українці, добре знаємо ціну війни.

День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереження – диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.

Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором.

Сьогодні саме РФ, увібравши в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на нашу територіальну цілісність і зруйнувала мир у Європі.

Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда- злочинця.

Ми пам’ятаємо і знаємо про жахи війни, але ми не примиримось.


« повернутися

Вхід для адміністратора