A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Інформаційний захід “Зима, що нас змінила…”

Дата: 22.02.2021 10:55
Кількість переглядів: 14

«…Небесну Сотню, Господи, прийми,

Прийми їх душі з білими крильми,

Прости, Всевишній, що не вберегли,

Свого народу кращії сини…»

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, на вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за право вільно висловлювати свої інтереси, за право жити у своїй рідній багатій європейській Україні. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності. Гіркі події тих холодних лютневих днів назавжди залишуться на тілі нашої Батьківщини.

Під керівництвом класного керівника Галини Вайди учні 8 класу підготували інформаційний захід “Зима, що нас змінила…” Поіменно згадали героїв, які загинули на Майдані Незалежності. Прозвучали пісні «Балада про мальви» та «Журавлі» у виконанні одинадцятикласниці Оленки Хомишак (керівник Руслан Савчин). Пам'ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Завдяки заходу учні не лише зрозуміли, хто такі патріоти, а й своєю дитячого душею відчули біль матерів, що втратили своїх дітей, котрі в пам’яті нащадків житимуть вічно. Схиляємо голови перед солдатами, волонтерами, медиками, капеланами, які сьогодні виборюють наше право бути незалежними, наше право бути...

Молимось та пам'ятаємо тих янголів, які тримають небо для нас - нашу Небесну Сотню та всіх тих, кого забрала війна.

Герої не вмирають! Слава Героям!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора