A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Лінійка –реквієм «Янголи Небесної Сотні»

Дата: 20.02.2019 11:14
Кількість переглядів: 34

 Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і учнів Гординянської СЗШ І –ІІ ст. Саме тому 20 лютого відбулася лінійка –реквієм, присвячена пам’яті героїв Небесної сотні «Янголи Небесної Сотні».

У виконанні учнів прозвучали тематичні пісні, поезії сучасних авторів, було переглянуто відеоролики про трагічні події,які відбувалися на Майдані 2014 року. Під звуки гімну Майдану «Пливе кача» з рук в руки учасників заходу передавалась свіча пам’яті, як спомин про трагічні лютневі дні Революції Гідності. Присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та усіх, хто навічно впав на майдані, чи в окопах на Сході України хвилиною мовчання.

Всі учні школи вийшли на шкільне подвір’я і розвісили білих паперових ангелів, які виготовили власноруч як символ нашої пам’яті про подвиг Небесної Сотні.



« повернутися

Вхід для адміністратора