A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Шкільна бібліотека – храм думок святих

Дата: 03.11.2017 12:07
Кількість переглядів: 12

  Проблему, яку обрали шкільні бібліотекарі Новокалинівської ОТГ «Формування читацької компетентності школярів» 3 листопада 2017 року обговорювали на методичному засіданні і розкривали у :

Практична консультація «Шляхи формування читацької культури сучасного школяра»  підготувала голова методичного об’єднання Шестерина З.С. бібліотекар Новокалинівського НВК. Методичний діалог «Книга і підліток: проблеми керівництва читання» проводила бібліотекар Гординянської СЗШ І-ІІст. Янківська І.К.

Та майстер-клас «Бесіда про прочитану книгу В.Сухомлинського «Вічна тополя» провело голова методичного об‘єднання Шестерина З.С. «Читання – це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе» - казав Сухомлинський. Він вважав, що за своє життя людина може прочитати не більше 2000 книг. Але кожну книгу потрібно ретельно відбирати (ми не можемо читати все підряд) і поповнювати свою особисту бібліотеку, тому що «особиста бібліотека – це один з найголовніших показників духовної культури». А ще в народі кажуть: «Покажи мені, що ти читаєш – і я скажу, хто ти». Завершився урок  чудовими словами:

Шкільна бібліотека – храм думок святих,

Там барвами веселки книга всіх вітає.

І відкриває нам вікно в безмежний світ,

Гарячим сонцем душу зігріває

Бібліотека, книга – море знань,

Які в життя дорогу прокладають.

Читайте! Хай не буде дня

Без книги, що завжди на вас чекає.


« повернутися

Вхід для адміністратора