A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Інформаційна година, урок-батл  «Битва поколінь» та книжкова виставка у Гординянській СЗШ

Дата: 09.09.2021 12:08
Кількість переглядів: 13

 

Це одна з головних рис,

 яка характеризує людину набагато більше,

 ніж це робить одяг або зовнішність
                              Віктор Мойсієнко

           Про яку рису йдеться? Звичайно, про грамотність. Гра?мотність (значною мірою рівноправний термін письменність) — традиційно визначається як вміння читати й писати або вміння використовувати мову, щоб читати, писати чи розмовляти. Шляхів до такої  мовної досконалості безліч. Але всі вони починаються з любові до рідної мови, до майстерного бажання володіти нею і відчуття власної відповідальності за рідну мову.

       До Міжнародного дня  грамотності, який щорічно відзначається 8 вересня за ініціативою ЮНЕСКО, з метою  формування ціннісного ставлення до навчання та визначення, що бути грамотним важливо для кожної людини, вчителями української мови та літератури Гординянської СЗШ  Марією Чулик та Іриною Янківською та їхніми вихованцями   підготовано і проведено ряд заходів: інформаційну годину, урок-батл  «Битва поколінь» та книжкову виставку.

       Вчителем  Марією Чулик було наголошено, що саме грамотність допомагає  дітям та дорослим засвоїти найважливіші життєві навички, які дають можливість гідно протистояти життєвим викликам, вона є основою для здобуття нових знань і вмінь. Проведені заходи ще раз довели, що бути грамотним дуже важливо для будь-якої людини,  адже багато чого в житті ми домагаємося завдяки вмінню правильно висловлювати свої думки і з повагою ставитися до мови наших предків, бо грамотність передусім характеризує інтелігентну  й освічену людину. Будьмо грамотними ? покращуймо своє життя і світ навколо!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора