A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Екскурсія замками Закарпаття

Дата: 11.05.2017 12:22
Кількість переглядів: 18

   6 травня 2017 року учні та вчителі Гординянської СЗШ І-ІІ ст. відвідали замки Закарпаття, які розташовані прямо посеред Карпатських гір.  В першу чергу учні прибули до палацу Шенборнів, який побудований в романтичному стилі  і поєднує романські та готичні мотиви. Далі учні вирушили до Чинадієвського замку. Зі слів екскурсовода школярі довідалися про історію замку та їх жителів. Не менш вражаючим виявився Мукачівський замок «Паланок», який знаходиться на вершині 68-мертового згаслого вулкану та є унікальним зразком середньовічної фортифікаційної архітектури, з поєднанням різних стилів. Від Мукачева мандрівка продовжилася до Ужгорода, учні прогулялись старовинними вуличками та  по чудовій набережній Ужа.

Дорогою до дому відвідали одну із найстаріших споруд Закарпаття - руїни Невицького замку, які вражали всіх своєю красою. Довкола замку ще зберігся старий «Сад Вагнера».

Екскурсія була дуже захопливою і цікавою. Діти із задоволенням провели час, переповнені позитивними емоціями, з великою кількість вражень.

м


« повернутися

Вхід для адміністратора