A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Тиждень української мови та літератури

Дата: 10.11.2017 12:24
Кількість переглядів: 56

  З 6 по 10 листопада в Новокалинівському НВК проходив тиждень української мови та літератури. Мета проведення тижня полягала в підвищенні загальної мовної культури, прищепленні любові до української мови. Протягом тижня було проведено ряд виховних заходів. «З рідним словом міцніє держава» - із такими словами розпочався позакласний захід, який підготувала Крошна М. Я. із учнями 5-Б класу. Під час заходу присутні мали змогу насолодитися красою та багатством рідної мови. Школярі виконували пісні, інсценізували гумористичні сценки, декламували вірші. А ще, з великим ентузіазмом учні школи відгукнулися на пропозицію вчителя української мови та літератури Когут Л. М., підготувати стінгазети до Дня української писемності та мови. Протягом тижня усі охочі мали змогу ознайомитися з прислів’ями про мову, афоризмами, віршами та творами відомих поетів. Бібліотекар, Шестерина З.С., провела годину мовознавства «Мови рідної краса». Під час заходу присутні познайомилися зі скарбами української мови, з її величезними можливостями. 

9 листопада до Дня писемності та мови та в рамках тижня української мови та літератури у школі відкрилася виставка української вишивки. Чого тільки тут не побачиш і вишиті куточки на подушки, різноманітні рушники, картини. А ще різноманітні обереги для будинків у вигляді віника та домового. Організаторами цієї виставки стали вчителі початкових класів та учнівський та батьківський колективи 1-4-их класів.

Класний керівник 9-Б класу (Телефанко С.Ф.) провела інформаційну годину «20 фактів про українську мову, які варто знати кожному українцю». Діти ознайомились з різними гіпотезами про виникнення української мови, походження.

Мова – це не просто засіб спілкування, а й культурне обличчя нації. Якби усі українці керувались рядками Т. Шевченка «… і чужому научайтесь, й свого  не цурайтесь..» як життєвим девізом і не цурались своєї мови, певно, багато що в Україні змінилося б на краще.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора