A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Екскурсія у «Шевченковий гай»

Дата: 26.03.2019 13:02
Кількість переглядів: 19

  Єдиним місцем у Львові де можна відчути себе в різних куточках Західної України минулого і позаминулого століття є музей під відкритим небом: "Шевченківський гай". Тут збережена архітектура і побут: Бойківщини, Лемківщини, Гуцульщини, Волині, Поділля, Полісся, Буковини, Покуття, Закарпаття та Львівщини.
У неділю, 24 березня, було організовано екскурсію для учнів початкових класів Новокалинівського опорного закладу у "Шевченківський гай" (музей народної культури і побуту ім. Климентія Шептицького) з метою розширення знань учнів про культуру західної України, формування уявлень про архітектуру звичайних українських сіл в період від XVII - XX ст.; виховувати патріотичні почуття, любов до природи.
Екскурсовод ознайомила дітей із пам’ятками, що були переміщені на територію музею з часів відкриття (1971 р.), а до перевезення були житловими будівлями, школами, церквами у селах Львівської, Івано-Фрвнківської, Закарпатської областей.
Школярі та вчителі милувались зеленими галявинами колишнього Кайзервальду, дивувались талантам народних умільців, що й сьогодні працюють у стареньких будиночках на потіху туристам, мали змогу перевірити свої знання та теорії про життя українців до епохи комп’ютерів.
На додачу до незабутніх вражень всі мали змогу зробити фото на пам’ять чи придбати сувенір ручної роботи.

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора