A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Інформаційна година, приурочена 85-ти річчю від дня народження укр. поета І. Драча «Митець, який пробудив інтерес до всього українського»

Дата: 18.10.2021 13:56
Кількість переглядів: 15

  У кожного письменника свій шлях до визнання. Але тільки той досягає вершини, хто завжди сам в собі, хто завжди-неповторність. До таких постатей можна віднести поета, перекладача, кіносценариста, громадського і політичного діяча Івана Драча. Жовто-золота осінь, в яку йому випало прийти у цей світ (народився 17 жовтня) наклала свій поетичний відбиток на всю його подальшу долю, яка засвітилась символами сонця в українській поезії.

           18 жовтня 2021 року у Гординянській СЗШ I-II ст. на знак вшанування пам’яті про  І. Драча  вчителем української мови та літератури Мар’яною Чулик було проведено інформаційну годину «Митець, який пробудив інтерес до всього українського». Школярі ознайомилися з біографічними відомостями  та творчістю поета, у якій їх зовсім юних учнів-п’ятикласників  привабило нетрадиційне , оригінальне бачення (здавалося б таких простих на перший погляд) реалій сьогодення. Очима поета і власною фантазією школярі уявили себе тим хлопчиком  із балади «Соняшник», який, так само, як і вони, бігає наввипередки з вітром, вилазить на грушу, лежить у піску, стрибає на одній нозі, жвавий, непосидючий, рухливий, їде на велосипеді  і застигає в золотому захопленні, і стане сонцем, красивим , в золотих переливах, і буде дарувати тепло і красу, випромінювати доброту  і стане талановитим. Бо, як стверджує Іван Драч: «У кожного мусить бути своє сонце, своя заповітна верховина, у вічному русі до якої ми очищаємось од випадкового, від хатянської суєти суєт, стаємо вищі та красивіші».  Таким  відкрили для себе учні Івана Драча і стали меленькими соняшниками.



« повернутися

Вхід для адміністратора