A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Критичне та креативне мислення: непереможне поєднання

Дата: 01.11.2018 14:07
Кількість переглядів: 17

Ці сучасні навчальні технології для розвитку творчих та впевнених у собі особистостей. Таку тему розкривали вчителі української мови та літератури, зарубіжної літератури Новокалинівської ОТГ на методичному засіданні 31.10.2018р.

Учасники засідання ствердили, що у світовому освітньому процесі з’явився новий тренд – навчання школярів критично та креативно мислити. І це справді корисні вміння для людини.

Для розкриття проблеми з доповіддю-презентацією «Технології розвитку критичного та креативного мислення» виступила учитель зарубіжної літератури Новокалинівського опорного закладу Заяць М.О.

«Інструменти розвитку критичного та креативного мислення» - майстер-клас від Чулик М.С. вчителя Гординянської СЗШ І-ІІ ст. з використанням прийому «Фішбоун», та майстер-клас від Яворської М.Д. учителя Новокалинівського опорного закладу «Зроби з мухи слона, Єдинопочаток».

Когут Л.М. голова методичного ознайомила з «Новим проектом Українського правопису:основні зміни». Ми вже неодноразово торкалися теми критичного мислення. Це багатовимірне поняття включає у себе такі складові як:

• аналіз, синтез і обґрунтування оцінки достовірності чи цінності інформації;

• вміння сприймати ситуацію глобально, шукати причини та альтернативні рішення;

• здатність не тільки відстоювати свою позицію, а й змінювати її на основі аргументів та фактів;

• вміння приймати непрості рішення.

Методичне засідання відбулось на високому методичному рівні.


« повернутися

Вхід для адміністратора