A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Екологічна акція "Збережи ялинку" у Дублянській СЗШ І-ІІІст.

Дата: 29.12.2020 14:18
Кількість переглядів: 21

Не рубай ялинку! Бережи ялинку!

Хай пташки співають в її вітах дзвінко,

Хай маленька білка тут гризе горішки,

А вухастий зайчик відпочине трішки.

Глянь, яка чудова наша Україна,

Будь природі другом, будь природі сином!

З метою привернення уваги дітей до проблеми вирубування великої кількості ялинок, які стають прикрасами осель лише на період новорічних свят, у нашій школі 24 грудня була проведена екологічна акція «Збережи ялинку!» у Дублянській СЗШ І-ІІІст. Головним завданням було переконати дітей та їх батьків у тому, що слід відмовитися від передноворічного винищення хвойних дерев і показати згубні наслідки вирубування лісів. Людина, яка живе в єдності з природою, не буде руйнувати цей світ. Ялинка – це жива істота, збереження якої залежить від кожної людини, навіть від маленького хлопчика чи дівчинки.

Створити відчуття свята, радісного очікування новорічного дива можна й без знищення дерев. Набагато цікавіше прикрашати соснові чи ялинові гілки, виготовляти традиційні українські «ялинки» – дідухи з колосків, калини, створювати новорічні композиції, які можуть стати гарним подарунком для рідних і друзів та прикрасять домівку, шкільну аудиторію чи робочий кабінет.

Під час акції кожен учень міг проявити свої здібності і фантазію. Діти продемонстрували

новорічні композиції та вирішили, що лісову красуню можна замінити власноруч створеними прикрасами.

Тож для збереження лісових ресурсів землі давайте зробимо новорічний подарунок нашій природі і захистимо ці чудові дерева, зробивши штучні саморобні ялиночки-прикраси!



« повернутися

Вхід для адміністратора