A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Міжнародний день рідної мови у Гординянській СЗШ

Дата: 22.02.2021 15:03
Кількість переглядів: 14

Спочатку  було  Слово…

Біблія (Ів. 1:1)

   21 лютого ми вкотре доторкаємося до найбільшої таємниці людського життя - Слова... Як відомо, усе світове співтовариство цього дня відзначає  Міжнародний день рідної мови. За недовгий час свого існування воно вже стало традиційним, адже це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу.

  22 лютого 2021р. учні Гординянської СЗШ разом зі своїми наставниками Маряною Чулик,  Іриною Янківською та Емілією Фурдин  віддали шану рідному слову. З нагоди Міжнародного дня  рідної мови у школі було проведено ряд заходів. Посіяти в серцях школярів 5-9 класів зернину любові до рідної мови сприяв мовознавчий турнір. Дві команди  «Мовознавці» та «Дивосвіт» – намагалися якнайкраще продемонструвати й швидкість мислення, і знання відомих українців, і красиву дикцію, і декламаторські здібності, і вміння мислити творчо.

Учні 4 класу під час інформаційної години «Рідна мова-серця мого подих» дізналися історію виникнення свята, багато цікавих фактів про мову, декламували поезії, співали пісні та   виконували мовні завдання.

  Оберігати, плекати та звеличувати українську мову закликала школярів і  бібліотекар Ірина Янківська, яка  звернули увагу присутніх на книжкову  виставку «Плекатимеш мову ? цвістимуть слова», на якій експонувалися кращі зразки мовознавчої літератури.

  Після закінчення переможці та учасники турніру учасники були нагороджені грамотами та солодкими призами.

  У Святому Письмі  сказано: «Спочатку було Слово…». Для кожної людини та народу  воно завжди спочатку. Тож нехай кожна доба, кожний народ наділяє образ своєї Вітчизни індивідуальними ознаками-атрибутами, а мотив рідного слова в тому магнітному полі буде постійно.



« повернутися

Вхід для адміністратора