A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Вшанування пам'яті 150річчя від дня народження Лесі Українки

Дата: 25.02.2021 15:04
Кількість переглядів: 13

25 лютого 2021року у Гординянській СЗШ І-ІІ ступенів під керівництвом вчителя української мови та літератури Ірини Янківської та учнями 5-6 класів провели інформаційну годину на тему: «Довго щирими сими словами до людей проявлятиму я…» з нагоди вшанування пам’яті 150річчя від дня народження славетної української поетеси, основоположника нової української літератури, відомої на весь світ Лесі Українки.

Метою заходу було поглибити та розширити знання учнів про життєвий та творчий шлях Лесі Українки.

Учні підготували презентацію, а також фрагменти цікавих фактів її життя. Із розповідей вчителя та учнів, із прочитаних поезій поетеси, із проспіваних пісень учні дізналися про відому на весь світ Лесю Українку – таку багатогранну творчу особистість, про яку М. Бажан сказав: «В історії світової літератури важко знайти таке ім’я, яке дорівнювало б їй талантом, мудрістю, проникливістю, значущістю».

Бібліотекарем Іриною  Янківською  була представлена виставка книг під назвою «Вітрила Лесиної долі».

І справді сьогодні учні були свідками здійснених мрій безсмертної дочки безсмертного народу, доньки Прометея, як назвали її люди, яка несла їм вогонь своїх поезій за життя і несе зараз, устами нашими, її потомків.



« повернутися

Вхід для адміністратора