A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Крути: трагедія та подвиг

Дата: 29.01.2021 15:38
Кількість переглядів: 22

Є в історії України події, які стали знаковими, символічними. Такою подією є героїчна смерть під залізничною станцією Крути молодих захисників Української держави. І саме до Дня вшанування пам’яті героїв Крут проведена  година спікування  у 7-А класі Дублянської СЗШ.

Класний керівник Уляна Лаб'як разом з учнями  підготували розповіді про події, декламували вірші, переглянули відеоматеріали та хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв Крут. Також учні мали змогу ознайомитися з книжковою інсталяцією "Герої Крут - наша слава, наша історія", яку підготувала завідувачка шкільною бібліотекою Оксана Спринська. 

 Крути – це великий перелом на межі двох століть. Ми вчитуємося в цю сторінку історії, читаємо і не розуміємо: чому так сталося? Чому ніхто не помітив у той радісний час визволення України, що на нашу землю насувалась чорна тінь? Щоб наша держава жила, багатьом її патріотам прийшлося пожертвувати своїм життям. І надто вражає, коли на таку абсолютну самопожертву йдуть молоді люди, які тільки почали свій життєвий шлях.

Події 29 січня 1918 року, які живуть в душі українського народу, і сьогодні ятрять його серце. Тож давайте зазирнемо в минуле, відкриємо ще одну сторінку нашої історії, усвідомимо суть трагедії, ім’я якої - Крути.



« повернутися

Вхід для адміністратора