A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

«Використання інтелект –карт у навчальному процесі»

Дата: 10.01.2019 16:03
Кількість переглядів: 15

На методичному засіданні вчителів математики, інформатики та фізики педагоги працювали над проблемою «Використання інтелект –карт у навчальному процесі». Порушивши питання, що діти легко забувають недавно вивчене. Не біда. Вчитель Гординянської СЗШ І-ІІ ст Войтович Тарас Мирославович запропонував вирішення таких проблем навчання, а саме за допомогою Інтелект карти. Педагоги протягом майстер-класу створювали відповідні карти для покращого запам’ятовування даних тем з математики, фізики та інформатики. Вчителі продемонстрували креативність, творчість у підходах побудови інтелект –картах.

Кількість інформації в світі подвоюється кожні 10 років, тому виникає необхідність вміти її опрацьовувати і краще запам’ятовувати.

Новий стандарт освіти вимагає, щоб учень міг сам ставити і вирішувати проблеми, розуміти, для чого він вчиться, вміти знаходити інформацію, розмірковувати над нею: аналізувати, узагальнювати і систематизувати, а ще вміти спілкуватися, оцінювати себе та інших.

Як же навчити всьому цьому школяра?

Очевидно, що для вирішення вище зазначених завдань необхідні нові прийоми і способи роботи з навчальною інформацією. Одним з таких ефективних способів, на наш погляд, є технологія інтелект-карт, заснована на зображенні асоціативних зв'язків.

Також члени методичного об’єднання розглянули посібник вчителя математики Новокалинівського опорного закладу Яцишин І.І. і прийняли рішення використовувати у своїй роботі.


« повернутися

Вхід для адміністратора