A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

День вшанування ліквідаторів Чорнобильської АЕС

Дата: 15.12.2016 16:35
Кількість переглядів: 21

14 грудня День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС — день пам'яті в Україні.

   Аварія, що сталася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства.
14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху. 

  У школах  також вшановують учасників  ліквідації наслідків аварії.

У Гординянській СЗШ І-ІІ ст. проведено  "Єдиний урок вшанування пам'яті загиблих ліквідаторів Чорнобильської трагедії «Вола Чорнобильська пересторога: людство, зупи-нись!»" відповідальний педагог організатор Павлович М.Р.

14 грудня Україна відзначає День ліквідатора наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. З учнями 7 класу педагогами-організаторами Мельничук М.М. та Огар Г.Л. підготовлено виховний захід " Чорнобиль...Трагедія...Пам'ять". 

   Вчителем біології Гарасим Я.В. та вчителем трудового навчання, ліквідатором наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Гарасимом Б.В. представлено презентацію: "Чорнобиль: рана і біль планети". Згадуючи минулі події, Богдан Васильович зазначив, що ця катастрофа є болем для всієї України. Ми живемо зараз і радіємо сонцю тільки завдяки мужності й величезній працелюбності людей, які віддали свої сили, здоров'я і навіть життя.

   Ліквідаторів Чорнобильської АЕС с.Корналовичі, які ціною власного життя і здоров'я змогли здолати страшну трагедію XX ст. пом'януто хвилиною мовчання.


« повернутися

Вхід для адміністратора