A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

«Свіча Голокосту не згасне»

Дата: 27.01.2021 16:59
Кількість переглядів: 35

З метою вшанування пам’яті загиблих жертв Голокосту в Україні у нашій школі проведено ряд тематичних заходів «Свіча Голокосту не згасне». (Під керівництвом вчителя історії Василя Біласа, класних керівників Галини Романів  та Галини Коркішко, педагог-організатора Василя Скальського та  бібліотекаря Зоряни Шестерини)

У шкільній бібліотеці організована тематична книжкова виставка «Місця, пов’язані з пам’яттю про Голокост». На виставці були представлені  фотоматеріали, журнальні та газетні публікації.

Цей день в нашій пам'яті закарбувався надовго. Ми з вами та наші діти повинні пам'ятати про ту страшну трагедію, яка вплинула на долю цілого народу.  Учасники заходу, учні 9-тих класів, переглянули відеоролик «Голокост – історія трагедії».

Гортаючи страшні сторінки історії, учні познайомилися з поняттями «голокост» та «антисемітизм», історією гоніння єврейського народу. Згадали  про Бабин Яр, у якому в часи німецької окупації України були розстріляні 33 771 людей. Таким чином ми вшановуємо пам'ять про багато мільйонів євреїв, ромів і представників інших меншин, які під час Другої світової війни віддали життя за свою національність.

Учні школи вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання «Скорботна свічка пам’яті святої».

 



« повернутися

Вхід для адміністратора