A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Що таке насильство. Його форми. Як себе захистити

Дата: 01.12.2021 17:04
Кількість переглядів: 82

На жаль, ми живемо у світі, де існує таке негативне явище, як насилля. Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, приниження. Ми вже звикли сприймати насильство, як щось неминуче. Але ж прояви насильство порушують права людини, принципи вільного та справедливого існування.

- І коли насильство чиниться поруч з нами, чи у нас в домі, в школі, на вулиці, ми можемо зупинити його.

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства". Ці дні є символічними і створюють своєрідний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства, боротьби зі СНІДом, рабством та дій щодо захисту прав людини.

1 грудня у Гординянській СЗШ І-ІІ ст. вчителем Ніною Кос з учнями 3 класу було проведено годину спілкування "Що таке насильство. Його форми. Як себе захистити". На уроці учні дізналися про проблему насилля й жорстокості, їх наслідки для дитини чи інших членів родини. Під час виконання різних видів вправ, перегляду мультфільму, проведення розвиваючих ігор діти обговорили питання, як захиститися від будь-якого насильства та вміти попереджувати жорстоке поводження з людьми.



« повернутися

Вхід для адміністратора