A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Відзначення 80-річчя з дня народження В’ячеслава Чорновола

Дата: 24.12.2017 17:22
Кількість переглядів: 12

Минають дні, хвилини, місяці і роки,

Не рік, не два – а двадцять майже літ

Немає поруч близької людини

Без нього меркне український світ.

Двадцять земних, блакитнооких весен

Над світом прошуміли, відцвіли –

Не чути рідний голос Чорновола,

Та він живе в серцях, поміж людьми...

22 грудня 2017р. у закладах освіти Новокалинівської ОТГ проведено ряд заходів присвячених 80-річчю від дня народження В’ячеслава Чорновола. Політик, публіцист, літературний критик, шестидесятник та дисидент, ініціатор проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року та Акта проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року – це все про В’ячеслава Чорновола, якому 24 грудня 2017 року виповнилося б 80 років. На жаль, життєвий шлях його був злочинно обірваний, перерваний у русі, у невпинному русі на шляху до справжньої, справедливої України.

У Гординянській СЗШ І-ІІ ст. вчителем історії Білинським Т.Т. урок історії на тему: «В’ячеслав Чорновіл-Герой України» з учнями 5-9 класів, виховні години у 1-4 класах на тему: «Спогади про В’ячеслава Чорновола».

У Корналовицькому НВК учителем історії Гавриляком Й. Є. для учнів 8-9 класів проведено урок історії на тему: «Роль В’ячеслава Чорновола в становленні незалежності України».

У Новокалинівському НВК під керівництвом класного керівника Федірко М. Я. у 10-Б класі відбулась година спілкування «В’ячеслав Чорновіл: життя як спогад».

Бібліотекарями оформлено книжково – журнальні виставки «Дорога болю і боротьби».


« повернутися

Вхід для адміністратора