A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

У м. Новий Калинів відбувся традиційний передсвятковий Великодній ярмарок

Дата: 29.03.2018 17:26
Кількість переглядів: 19

 У місті Новий Калинів, 29 березня 2018 року, напередодні Великодніх свят, уже традиційно відбувся Великодній ярмарок 2018 «Радість Великодня», організований відділом освіти, молоді та спорту Новокалинівської міської ради.

На центральній площі, розмістились із своїми рукотворами учні Новокалинівського, Корналовицького НВК та Гординянської СЗШ І-ІІ ст. На ярмарку усі охочі могли придбати великодні сувеніри: писанки в різній техніці виконання, які діти залюбки підготували до ярмарку; прикраси до пасхального кошика; смачні сувеніри - «Великоднє печиво».

Учасників та гостей вітав міський голова Новокалинівської міської ради, Юзвяк Б.О. Наголосив на необхідності та важливості підтримання великодніх традицій, залучення до них молодого покоління та побажали віри у перемогу добра над злом, надії на мирне майбутнє, любові до ближніх й Божого благословення.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Алла Ковталюк зачитала наказ про підсумки конкурсу «Радість Великодня». Міський голова вручила грамоти та солодощі переможцям та призерам.

Серед найбільш відомих та вишуканих символів Великодня, поряд з паскою є писанка – символ відродження природи, нового життя, Воскресіння Ісуса Христа. Тому цікавою подією на ярмарку стало проведення акції «Писанкове дерево», учні із великим задоволенням урочисто прикрасили Великодні дерева писанками.

Писанки на деревах тішитимуть новокалинівчан усі Великодні свята. Та маємо надію, що до наступного Великодня, пасхальних яєць на деревах буде ще більше. Для жителів Новокалинівської грамади, нехай такий своєрідний обряд стане доброю традицією, аби збиратися разом, щоб залишити частинку свого тепла на писанковому дереві.

 

 
 
 
 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора