A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Ти могутня, рідна мово!

Дата: 22.02.2021 17:47
Кількість переглядів: 14

Ти велична і проста.

Ти стара і вічно нова.

Ти могутня, рідна мово!

Мова – пісня колискова.

Мова – матері уста.

І. Багряний

21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.

Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кілька тисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

Сьогодні у світі існує близько 6000 мов. На жаль, майже половина з них знаходяться під загрозою зникнення. Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь! Сьогодні у Новокалинівському опорному закладі проведені заходи до Міжнародного дня рідної мови: виховна година у 2-А класі (класний керівник  ВолодимираТиличка),  конкурс юних філологів у 3-А (класний керівник Галина Шимко), у шкільній бібліотеці була проведена інформаційна хвилинка " 10 фактів про українську мову", представлена книжкова виставка "Наша мова калинова", а також учні зачитували відомі вірші, вислови українських письменників  про мову. (бібліотекар Зоряна Шестерина).

 



« повернутися

Вхід для адміністратора