A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Дата: 12.12.2023 15:47
Кількість переглядів: 20

Щорічно, з 25 листопада до 10 грудня включно, в Україні проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

З метою привернення уваги учнівської молоді до проблем подолання насильства в сім’ях, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок, жорстокого поводження з дітьми, формування в свідомості школярів нетерпимого ставлення до насильства,  в закладах освіти Новокалинівської ТГ було організовано та проведено різноманітні заходи, присвячені таким датам:

• 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

• 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

• 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

 • 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

 • 5 грудня – Міжнародний день волонтера;

• 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Сьогодні, в процесі реформування системи освіти, проблеми цькування і насильства в шкільному середовищі дуже часто стають перепоною для досягнення мети всебічного розвитку дитини. Заклад освіти відіграє важливу роль у створенні умов для здобуття учнями та ученицями знань в безпечному освітньому середовищі, формуванні ставлень та навичок, які потрібні, щоб уникнути та запобігти проявам насильства, безконфліктного спілкування, ненасильницької поведінки. Вирішальна роль у протидії насильству і булінгу належить педагогам. Проте впоратися з цією проблемою вони можуть тільки завдяки системному підходу та підтримки керівництва школи, батьків, представників місцевих органів влади та громадських організацій, а також із залученням та участі дітей та молоді.

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»:

  • Корналовицька гімназія провели ряд заходів заняття " Що ми знаємо про насильство?" з учнями 56 кл., проведено тиждень правознавства « Закон і ми». Учнів у різних формах було ознайомлено з правами людини та яку роль закони відіграють в житті людини. До дня людей з обмеженими фізичними можливостями, здобувачі освіти Корналовицької гімназії познайомилися із відомими особистостями - паралімпійцям. Дізналися як правильно спілкуватися з людьми, які мають обмежені фізичні можливості . З нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом учні 89 класів гімназії взяли участь у  акції “Червона стрічка”, а також у вікторині " Молодь  проти СНІДу". Практичним психологом проведено тренінгове заняття " Насиллю -Ні!".
  •  Гординянська гімназія провели Всеукраїнську акцію "16 днів проти насильства",  проведено годину спілкування , приурочену Всеукраїнському дню боротьби зі СНІДом «Ми проти СНІДу» та акцію «Червона стрічка», годину спілкування до Міжнародного дня інвалідів «Відкрий серце для добра», проведено виховну годину «Змінюй в собі негативне ставлення до інших» з учнями 3 класу , проведено годину спілкування «Стоп булінг».
  • Бабинська гімназія провели виховну годину «СНІД стосується кожного», годину спілкування «Що таке насилля. Його форми. Як себе захистити» для учнів 79 кл. переглянули  відеоролик на тему « Ми проти насильства» для учнів 14 кл.
  •  Дублянська гімназія створювали лепбук «16 днів проти насиля» з учнями 7 класу, проведено гру домінушка "Торгівля людьми з учнями 9 класу,  гра «Віл СНІД міф чи факт» для  учнів 8 класу, створювали лепбуку до дня волонтера з учнями 6 класу.
  • Новокалинівський ліцей проведено заняття тренінг  "Насильству Стоп" для учнів 8-9 класів,  флешмоб "СТОП булінг -безпека "Щасливе життя"- 10 кл.,  акція «Серденько доброти». Виховні години, бесіди "СНІД загроза людству" 9-11 кл.
  • Пинянська гімназія провели годину спілкування «Захисти та поважай» до Всесвітнього дня боротьби з СНІДом та толерантності з Віл – позитивними людьми з учнями 7,9 кл. виховну бесіду на тему «Не будь булером –будь другом!» учні 5 кл., проведено виховну годину «Стоп булінг» з учнями 6 кл. Із учнями початкової школи проведено пізнавальні бесіди «Стор булінг ! Булінг – це не круто!
  • Містковицька гімназія із учнями 9 кл. провели виховну годину  «СНІД причини та наслідки» та провели книжкову виставку «Права людини понад усе».

 Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», спрямована на інформування учасників освітнього процесу та формування нетерпимості до цього явища. Кожен повинен почувати себе захищеним. Треба поважати свої права, права іншого і вчитися співіснувати разом. Бути гарною людиною – це добра звичка. І прищеплювати її треба змалечку.



« повернутися

Вхід для адміністратора