A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Засідання професійної спільноти психологічної служби

Дата: 29.11.2023 10:49
Кількість переглядів: 22

Психологічна служба є невід’ємною складовою системи освіти, що сприяє розвитку особистісного, інтелектуального та професійного потенціалу суспільства. Особливо важливою стає її роль в умовах війни в Україні, де практичні психологи та соціальні педагоги відіграють ключову роль у підтримці учасників освітнього процесу.

29 листопада 2023р на базі Новокалинівського ліцею відбулось чергове засідання професійної спільноти практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти Новокалинівської територіальної громади.

Соціальний педагог Новокалинівського ліцею ГАЛИНА КОРКІШКО підготувала презентацію на тему "Техніки та технології у роботі соціального педагога з розвитку комунікативних компетенцій учасників освітнього процесу в умовах впровадження НУШ". Були запропоновані різні техніки та вправи роботи з учнями, як індивідуальні, так і групові.

Соціальний педагог Дублянської гімназії НАТАЛІЯ САВЧИН виступила на тему "Конфлікт - мистецтво взаємодії", де під час презентації було представлено що таке конфлікт, види конфліку, вправа "Колір настрою та побажань", створення лепбуку "Конфлікт".

Нові соціальні умови спонукають до кардинальних змін і в роботі психологічної служби. У фокусі уваги фахівців опинилась важлива тема сьогодення - «психологічна допомога дітям в умовах війни». Як допомогти дітям подолати хвилювання, страх і стрес, розповіла практичний психолог Корналовицької гімназії ІРИНА ТУРЛАЙ.

Психологи виконували вправи для заспокоєння, психологічні хвилинки, вправи на розпізнання емоцій та зниження тривожності, також дихальні вправи для зняття стресу та панічних атак.

У підсумку, спілкування з колегами, власні позитивні напрацювання, обмін досвідом, важливі для професійного та особистісного зростання.


« повернутися

Вхід для адміністратора