A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Засідання професійної спільноти психологічної служби

Дата: 22.02.2024 17:24
Кількість переглядів: 8

Страшні реалії повномасштабної війни вплинули на кожного з нас. Втрата відчуття безпеки, стабільності у завтрішньому дні стала причиною сильного стресу, усіх учасників освітнього процесу. Відтак саме допомога у подоланні негативного впливу війни на учнів та вчителів обговорювались сьогодні на засіданні професійної спільноти практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти Новокалинівської територіальної громади.

Із доповіддю «Я - людина» виступила Наталія Савчин, практичний психолог Дублянської гімназії.

Галина Коркішко, психолог Новокалинівського ліцею підготувала презентацію на тему: "Збереження ментального здоров'я дитини в умовах воєнного стану". Продемонструвала ряд технік та вправ, як дотримуючись певних рекомендацій можна допомогти побороти тривогу, паніку та страх і стати емоційно, духовно та соціально захищеним.

Практичний психолог Бабинської гімназії, Христина Карпінець підготувала та провела майстер – клас «Психологічна допомога педагогам в умовах війни» для вчителів початкових класів Новокалинівської ТГ.

Особливістю стало те, що на майстер-класі було представлено та детально проаналізовано прийоми і техніки психологічної допомоги педагогам в умовах війни, розглядалися вправи заземлення, техніки дихання, техніки релаксації, зокрема, вправа «у лісі», руханка «Подбай про своє психологічне здоровʼя». Виготовлено лепбук, де змістовно викладені поради, як впоратись з власними психоемоційними реакціями.

Дякуємо спікерам за виступи, учасникам за активну участь в обговореннях та виконанні практичних завдань.



« повернутися

Вхід для адміністратора