A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

«153 слова про Лесю Українку»

Дата: 25.02.2024 19:41
Кількість переглядів: 14

25 лютого 153 роки тому народилася гордість української нації, одна з основоположників нової української літератури, геніальна поетеса, громадський діяч, патріотка до мозку кісток, яка  все своє життя сповідувала високу національну ідею,  Леся Українка.

Вона пройшла прекрасне і складне життя.  Доля подарувала їй щастя – залишити свій слід на землі, на якій народилася та яку прославила. 

З нагоди 153 річниці від дня народження Лесі Українки в закладах освіти Новокалинівської ТГ відбулися різноманітні заходи присвячені геніальній поетесі:

У Гординянській гімназії вчителем української мови та літератури Мар’яною Чулик з учнями 5-9 класів було проведено  комеморативну гру «153 слова про Лесю Українку», під час якої здобувачі освіти  дізналися цікаві факти про життєвий шлях поетеси, грані її таланту й захоплень, перипетії сімейного та особистого життя із використанням візуального ряду (фотографій, художніх творів, ілюстрацій), поглянули  на письменницю очима членів її родини й друзів.

 В Корналовицікій гімназії за допомогою QR-кодів учні 7,9 класів дізнались про життєвий і творчий шлях Лесі Українки, цікаві факти про поетесу, її крилаті вислови про слово, мову, а також прослухали відеокліп до поезії "Давня весна" та переглянули анонс мультфільма "Мавка"("Лісова пісня").

Учні 5-9 класів Дублянської та Пинянської гімназій декламуючи її вірші, глибоко поринули у світ її творчості. 

У Новокалинівському ліцеї учні 11- Б класу разом з вчителькою Марією Крошною читали вірші, переглядали відео, знайомилися з маловідомими фактами біографії письменниці та брали участь у літературній вікторині.

У Містковицькій гімназії вчителями і учнями було проведено святкову лінійку і виховний захід на тему "Сором хилитися і долі коритися" приурочені дню народженню Лесі Українки ".


« повернутися

Вхід для адміністратора