A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») 2024

Дата: 16.05.2024 15:18
Кількість переглядів: 26

З метою національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді сьогодні, 16 травня 2024 року, у Новокалинівській громаді на базі ліцею м. Новий Калинів пройшов територіальний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») (середня вікова група).

У заході взяли участь 7 команд-роїв закладів загальної середньої освіти:

Ліцей м. Новий Калинів - рій «Борці за незалежність»;

гімназія смт. Дубляни - рій «Козацька рада»;

гімназія с.Бабина - рій «Соколи»;

гімназія с. Гординя - рій «Молода січ»;

гімназія с. Корналовичі - рій «Незламні»;

гімназія с. Пиняни - рій «Борці за волю»;

гімназія с. Містковичі - рій «Діти свободи».

Захід розпочався із спільного виконання гімну України та хвилини мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України. У святковій та урочистій атмосфері відкрила гру головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Ольга Олеярчик, яка привітала учасників із початком змагань.

Свої знання, уміння та навички джури продемонстрували у конкурсах:

"Впоряд", учасники роїв показали злагодженість та синхронність рою, якість виконання маршової патріотичної пісні; У конкурсі "Рятівник"- демонстрували свої вміння надавати першу домедичну допомогу; "Інтелектуальна гра-вікторина "Відун"- тут про знання історії України, українських військових формувань різних епох, сучасних Збройних Сил України; "Підлаз", "Подолання заболоченої ділянки по купинах", "Подолання заболоченої ділянки за допомогою жердин", "Подолання завалу", "Рух до фінішу гусячим кроком" та "Перетягування линви"- тут про силу та витривалість. Кожний конкурс вимагав від учасників не тільки сміливості, інтелекту, але й дисциплінованості та злагодженості дій членів «рою».

На підставі рішення суддівської колегії визначено переможців. Першу сходинку посів рій «Борці за незалежність» Новокалинівський ліцей, друге місце виборов рій « Козацька рада» Дублянської гімназії, бронзу на даному етапі отримав рій « Діти свободи»Містковицької гімназії.

Врученням кубків, грамот та нагородження спортивним інвентарем від голови Новокалинівської міської ради, Богдана ЮЗВЯКА та начальника освіти, Алли КОВТАЛЮК завершились змагання. Як зазначив, очільник громади Богдан Осипович, що юні учасники гри енергійні, заповзяті, сповнені бажання досягати чогось нового, невдовзі стануть гідними захисниками Батьківщини, бо вже нині живуть з Україною в серці і цінують принципи єдності й цілісності нашої держави.

Висловлюємо щиру подяку педагогам за підготовку роїв до Гри, а також суддівській колегії за активну участь в організації заходу.

Вітаємо - Ви всі переможці!!!

Фото без опису



« повернутися

Вхід для адміністратора