A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Відкриття пам'ятних дошок у Дублянській гімназії

Дата: 23.05.2024 15:53
Кількість переглядів: 16

День Героїв – це день пам’яті усіх українців, що присвятили своє життя нашій з вами свободі: тих, хто боровся і захищав Україну, тих, хто робить це сьогодні , захищаючи рідну землю ціною власного життя. Сьогодні ми відзначаємо День гордого духу непереможного народу, котрий не скорився, не загинув у роки лихоліть та поневірянь, котрий дав і продовжує давати гідну відсіч підступному ворогу.

Щоразу в кожному поколінні українців народжувались Герої, котрі піднімалися на боротьбу та ціною навіть власного життя виборювали перемогу. Саме в цей день, ми згадуємо їх. Низько вклонімося Героям Майдану, безстрашній Небесній Сотні та усім Героям , котрі віддають свої життя сьогодні, у цій страшній кровопролитній війні…! Вони дивляться на нас із Небес і ми не маємо права зрадити їхні ідеали.

Саме сьогодні ми схиляємо голови перед світлою памʼяттю випускника Дублянського закладу освіти, який загинув при виконанні службового обовʼязку за Україну, поліг у бою поблизу Попасної — Миколи Степановича Бережницького, а також Андрія Михайловича Гайдука, котрий закінчував навчання у Дублянській школі та життя його обірвалось від ворожих куль у Харківській області, Чугуївського району. У стінах рідної вже тепер гімназії зʼявилися ще дві памʼятні дошки, які знову і знову будуть нагадувати нам про війну з російськими окупантами, про наших Героїв, про материнське та батьківське горе…!

Розділяємо безмежне горе матерів та їхніх родин. Схиляємо у скорботі опечалені голови, вбираємо вашу пречисту душу у вінок найкращих молитов. Даруй вам, Господи, царство небесне і вічну пам’ять.

Молімо Небеса за здоров’я та щасливе повернення з перемогою тих Героїв, котрі нині боронять Україну. Їхня боротьба – наша незалежність на своїй, Богом даній землі.

Фото без опису

 


« повернутися

Вхід для адміністратора