A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Шевченківські дні у Гординянській СЗШ

Дата: 12.03.2021 15:09
Кількість переглядів: 12

Щоби горів ти, друже, а не тлів,

То більше діла – менше слів…

 І щоб життя змінилося відразу,

Нам треба праведного  голосу Тараса!

І знову – березень… І знову линуть до нас думи геніального українського поета Т.Г.Шевченка. Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.   

         Коли запитуєш в учнів: «Що ви знаєте про Шевченка?». Відповіді, в основному, одноманітні та заклішовані, на кшталт, Шевченко – то Великий Кобзар, Великий революціонер. Можливо, заяложені фрази шкільної програми про Тараса Шевченка і не роблять його постать привабливою, не дають усвідомлення його величі. Та й ми самі найчастіше згадуємо про нього лише у Шевченківські дні. Можливо, варто говорити про нього не лише, як про революціонера, але і як людину, в котрої були почуття, ніжність, кохання ...були свої людські, земні бажання, емоції. Саме таким відкривали для себе Т.Шевченка учні Гординянської СЗШ протягом 9-12 березня 2021 року. Вчителями  української мови та літератури Маряною Чулик  та  Іриною  Янківською, педагогом-організатором Ганною Белей та вчителем музичного мистецтва Степаном Белеєм проведено ряд заходів: урок-подорож «Незвіданий Тарас Шевченко», виховний захід «Тарасове слово? вічне та пророче», вікторину «Правда чи дія?», книжкову виставку «Іду з дитинства до Тараса», QR-вікторину «Перехрестя долі Кобзаря», презентацію-золотослів афоризмів  «Хай святиться думка твоя, Кобзарю!»

             Т.Г.Шевченко – це слава і гордість українського народу. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею. Він росте і й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка.

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора