A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

День безпечного Інтернету

Дата: 06.02.2024 14:00
Кількість переглядів: 17

06 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

Інтернет-технології стали невід’ємною частиною життя сучасного суспільства. Проте популярність Інтернет-ресурсів, крім позитивних моментів швидкого доступу до необхідної інформації, призвела до зростання кількості порушень прав та поширення недостовірної й конфіденційної інформації. На жаль, більшість дітей не володіють інформацією про небезпеку Інтернету й не мають сформованої онлайн-культури. Тому часто вони не розуміють, як можуть захиститися від кібербулінгу.

З метою підвищення інформаційної компетентності учасників освітнього процесу, створення сприятливих умов для підготовки молодого покоління до життєдіяльності в інформаційному суспільстві, забезпечення захисту дитини від шкідливих інформаційних впливів, акцентування уваги на важливості безпечної поведінки вчителі інформатики та класні керівники закладів освіти  провели інформаційні години з учнями.

В Пинянській гімназії проведено онлайн квест "Безпечний інтернет", учні  розгадували ребуси, ознайомились із пам'яткою "Неприємності в мережі та як їх уникнути". У Гординянській гімназії вчитель інформатики Тарас Войтович разом із учнями 8-9 класів реалізували міні-тренінг "Кібербулінг — розслідування і захист дитини". Учні 5-7 класу Корналовицької гімназії під керівництвом педагога- організатора Ірини Лишак та практичного психолога Ірини Турлай  взяли участь у проведені ГРИ «ВІДКРИЙ БЕЗПЕЧНИЙ СВІТ ІНТЕРНЕТУ». У Бабинській гімназії вчителем І.Децик було проведено годину спілкування на тему «Безпечний Інтернет». Учні 8 класу переглянули та обговорили відеоролик «Не будь рабом гаджетів!», взяли участь в інтерактивній грі «Безпека в інтернеті», а також доміно.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора