A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Голокост - трагічна сторінка історії

  27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Історію неможливо повернути назад. Але необхідно розповісти про неї всю правду. Історія нашої Батьківщини, на жаль, має й сумні сторінки. Україна-це країна пісні й краси,  але в роки Голокосту - це країна смерті. Смерті безвинних... З нагоди відзначення цієї історичної події вчителем історії Йосипом Гавриляком  у Корналовицькому НВК було проведено тематичний урок "Історія скорботи та героїзму".

08:45 29.01.2021

Психологічна гра «Дай свій телефончик друзям»

26 січня  учні 7-А класу Дублянської СЗШ під час психологічної гри «Дай свій телефончик друзям» мали змогу визначати хороші риси характеру своїх однокласників. Гра була проведена практичним психологом Наталією Савчин з метою самооцінки особистості.

14:29 28.01.2021

"Колискова для Ісуса"

Люлі-люлі,Боже Дитятко, Прилетіти Янголятка, Тихо дзвонять у дзвіночки, Щоб дрімали ясні очка. У Корналовицькому НВК групи "Казка" вихователем Наталією Грось було проведено музичну розвагу "Колискова для Ісуса". Мета заходу полягала в ознайомленні дітей з народними традиціями святкування новорічно - різдвяних свят. У дар Новонародженному малята принесли колискову пісню, свої щирі і відкриті серця.

08:48 28.01.2021

«Свіча Голокосту не згасне»

З метою вшанування пам’яті загиблих жертв Голокосту в Україні у нашій школі проведено ряд тематичних заходів «Свіча Голокосту не згасне». (Під керівництвом вчителя історії Василя Біласа, класних керівників Галини Романів  та Галини Коркішко, педагог-організатора Василя Скальського та  бібліотекаря Зоряни Шестерини)

16:59 27.01.2021

Захід-реквієм «Скорботна свічка пам’яті святої»

З метою вшанування пам’яті загиблих жертв Голокосту в Україні 27.01.2021 р. у Гординянській СЗШ I-II ст. педагогом-організатором Ганною Белей проведено захід-реквієм «Скорботна свічка пам’яті святої». Учні переглянули документальні ролики: « Трагедія Голокосту», «Львівське гетто». Детальніше дізналися про трагедію Бабиного Яру, хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих. У цей день, День скорботи і пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, ім’я якої Голокост. 

14:15 27.01.2021

Навчальний проєкт «Мов скеля непорушні і мисль моя і слово»

  27 січня 2021 року виповнюється 130 років від дня народження Павла Григоровича Тичини. З нагоди цієї ювілейної дати у Гординянській СЗШ вчителем української мови та літератури було презентовано навчальний  проєкт «Мов скеля непорушні і мисль моя і слово». Ювілей виданого українця став приводом  для шанувальників поезії ще раз  згадати багатогранний талант П.Тичини, його програмові твори  і по-новому зрозуміти художню цінність літературної спадщини геніального поета, творчий шлях якого припав на дуже складний період української історії. Перед учнями розкрився образ людини,  щедро обдарованої Богом, що мала хист до музики, малювання, поезії, і не змогла в страшну добу сталінських репресій повністю реалізувати свої таланти. Пророчими і як ніколи актуальними стають сьогодні слова ювіляра: «Ти чуєш, як життя зове? Епоха лиш того пригорне, хто сам з епохою живе».

14:11 27.01.2021

Безпечний інтернет

Що таке фішинг, кібербулінг та інтернет-шахрайство? Який зв’язок з насильством, цькуванням, переслідуванням і іншими загрозами в інтернеті для підлітків.

09:06 26.01.2021

Вхід для адміністратора