A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

"Скажи СНІДу - ні!"

Увесь світ приділяє максимальну увагу боротьбі з пандемією коронавірусу. На тлі цього важливо не забувати, що, на жаль, є й інші загрози. І деякі з них більш серйозні, ніж Covid-19. Україна залишається одним із лідерів серед країн Європи за темпами поширення ВІЛ-інфекції. Щорічно 1 грудня у світі відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом.Символ Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом – червона стрічка, яка символізує пам'ять про людей, життя яких забрав СНІД. Також вона є символом боротьби із захворюванням і надії на те, що незабаром знайдуть ліки від "чуми XX століття". Сьогодні у шкільній бібліотеці Новокалинівського опорного закладу можна ознайомитись із книжковою виставкою "Не дай СНІДу шанс!",  де багато інформації про це захворювання. Також проведено бесіду "Скажи СНІДу - ні!"

12:23 02.12.2020

"Червона стрічка, співчуття та надія на майбутнє"

"Червона стрічка, співчуття та надія на майбутнє" - це гасло сьогоднішнього дня, 1-ого грудня 2020 року - Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, у Новокалинівському опорному закладі. Акцію " Червона стрічка надії" провели учні 9-их класів.

17:52 01.12.2020

Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства"

В Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства". Ось і в Новокалинівському опорному закладі  стартувала дана акція 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Особлива увага під час її проведення приділяється питанням домашнього та шкільного насильства. Психологом Новокалинівського опорного закладу Галиною  Коркішко  проводили різноманітні заходи, виховні години та лекторії. Для учнів 5-11 класів проведено лекцію з елементами тренінгу "Ми проти насилля", яка направлена, в першу чергу на збільшення знань про всі форми насильства та його попередження. Також, у школярів була можливість пройти анонімне анкетування, де головними питаннями були: "Чи допускав хто-небудь, по відношенню до тебе насилля?" та "Які прояви насилля ви зазнали по відношенню до себе?". Після анкетування учні мали змогу переглянути фільм "Насильство в сім’ї", де були показані всі форми прояву насилля та його наслідки. Проведені заходи стали приводом для аналізу власних дій та вчинків, сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності та поваги до іншої людини. 01.12.2020р. було проведо акцію "Зупинемо СНІд". Учні прослухали бесіди та переглянули відеоролики.

17:32 01.12.2020

Митрополит Андрей Шептицький - духовний пастир українства

З нагоди відзначення 155-річчя від дня народження Глави УГКЦ Митрополита Андрея Шептицького учні 7 та 8 класів Корналовицького НВК переглянули документальний фільм "Митрополит Андрей Шептицький, який присвячений діяльності Митрополита. В ньому йдеться про започаткування та підтримку Шептицьким різних інструкцій у першій половині XX ст. та актуальність даних інституцій у сьогоденні. Оформлено виставку літератури "Андрей Шептицький: життя віддане Богові і Україні", на якій представлено твори, присвячені його життю та діяльності і пастирські послання.

16:51 01.12.2020

"Червона стрічка"

«Хто попереджений – той захищений» – під таким гаслом до 1 грудня – Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом пройшли заходи в Корналовицькому НВК.  Практичний психолог з учнями 8- 9-х класів провела  тренінг «Життя  в світі, де є ВІЛ. А також  акцію "Червона стрічка". Метою акції було привернення уваги учнів до проблеми цінності людського життя, підвищення рівня інформованості з проблеми ВІЛ / СНІД, а також формування толерантного ставлення до людей, які живуть з позитивним ВІЛ-статусом. "Червона стрічка", як символ пам'яті про сотні тисяч людей, яких віднесло цією жорстокою хворобою, як символ проти дискримінації та ізоляції хворих людей. СНІДу  боятися не потрібно, про нього потрібно більше знати!!!

16:24 01.12.2020

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня щорічно у всьому світі відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом,який нагадує людству про те,яку загрозу для життя несе ця хвороба. З метою покращення рівня обізнаності учнівської молоді з причинами поширення, профілактики та лікування цієї хвороби та толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих учителем біології Тетяною Тимців Гординянської СЗШ проведено інформаційну годину «ВІЛ/СНІД:передбачити, уникнути, не захворіти». У вигляді інформаційних повідомлень школярі ознайомились зі шляхами передачі інфекції, переглянули відеоролик про статистичні дані щодо захворюваності ВІЛ-інфекції. Учні та вчителі підтримали акцію "Червона стрічка", що означає "Я знаю про проблему ВІЛ/СНІДу і я не байдужий до неї. На завершення заходу з учнями був проведений флешмоб «Зупинимо СНІД разом» та роздано пам’ятки «Не дай СНІДу шанс».

16:01 01.12.2020

Шептицький - дітям

Цього тижня у школі заплановано низку заходів у нагоди відзначенням 155-річчя від дня народження Глави УГКЦ, суспільного діяча, інтелектуала, мецената Митрополита Андрея Шептицького. Сьогодні учні 4-5 класів під керівництвом вчителя основ християнської етики Галини Огар переглянули мультиплікаційний фільм "Андрій Шептицький - світло любові" про Митрополита Андрея Шептицького. В цьому мультфільмі в надзвичайно доступний спосіб показано життя слуги Божого Митрополита Андрея, зокрема його дитинство та душпастирську діяльність.

09:04 01.12.2020

Пам'ятаймо - cвіт очима дітей - світ без насильства!

Сьогодні молодші школярі разом з практичним психологом організували флешмоб " Наші долоньки проти насильства",  акцію "Годинник". Дискусія щодо теми насильства пройшла за круглим столом у 6 класі. Шестикласники активно висловлювали свої думки. Ці заходи стануть приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей та сприяють вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків. Захист дітей від насильницьких посягань – першочерговий обов’язок всіх громадян. А навчати їх дбати про власну безпеку необхідно з раннього дитинства. Пам'ятаймо - cвіт очима дітей - світ без насильства!

17:09 30.11.2020

Методичне засідання вчителів географії, історії та мистецтва

  30 листопада 2020 року відбулося методичне засідання вчителів географії, історії та мистецтва Новокалинівської ОТГ. Тема засідання - "Змішане навчання:сутність та переваги". Вчителі мали можливість прослухати доповідь на тему "Модель змішаного навчання "Ротація за станціями", а також відбувся майстер-клас на дану тему.   

16:43 30.11.2020

Розвага "На гостині у бабусі"

 У Корналовицькому НВК, у групі "Казка" було проведено музичну розвагу  "На гостині у бабусі". Метою заняття було сприяти формуванню у дітей позитивних емоцій у процесі гри з однолітками і вихователем. Формувати нові знання про навколишній світ, бажання допомагати дорослим, залучати дітей до ігор, відгадування загадок про свійських тварин, імітації рухів за дорослим, розвивати основні рухи, дрібну моторики рук, комунікативні навички. Дітки допомогли бабусі розвішувати білизну, збирати овочі та фрукти. Та найбільш зацікавло малят  ліплення вареників. Вихованці із задоволенням посмакували українською стравою.

16:14 30.11.2020

Вхід для адміністратора