A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Інформаційна година "Борець за незалежність України ХХ сторіччя"

8 грудня 2020 року вчитель історії Тарас Білинський  провів інформаційну годину "Борець за незалежність України ХХ сторіччя", присвячену 130-річчю від дня народження Андрія Мельника. Учні дізналися про історію України у період діяльності Організації Українських Націоналістів під проводом Андрія Мельника.

11:22 09.12.2020

Цікавий набір "Фантазер"

 При організації інклюзивного навчання важлива кожна деталь. Школа має зробити так, щоб кожна дитина з особливими освітніми потребами  відчула себе на заняттях затишно і комфортно. Важливу роль у цьому процесі  відіграє матеріально-технічна база. Стараннями Новокалинівської міської ради Корналовицький НВК отримав  модульний набір "Фантазер".  Він призначений для розвитку просторового мислення дітей. Модулі дозволяють створити ігрове середовище, забезпечуючи дітям розвиток, навчання і спілкування. За допомогою легких елементів можна побудувати різні конструкції, використовувати  їх для гри, відпочинку і навчання. Модуль буде використовуватися у 2 класі.

09:01 08.12.2020

7 грудня - День Української хустки

Педагогічний та учнівський колективи Корналовицького НВК  долучилися до флешмобу "Зроби фото з хусткою".  Адже саме хустка з давніх - давен в українських сім'ях слугувала оберегом, символом любові й злагоди. Відроджуємо, поважаємо, пропагуємо наші українські традиції - це генетичні скарби нашого народу, наше минуле і майбутнє... Бережімо їх і поважаймо!

16:41 07.12.2020

Турбота про птахів

Сьогодні учні 3 класу Корналовицького НВК подбали про пташок:  виготовили та розвішали екогодівнички.

12:55 07.12.2020

Тиждень основ здоров'я

 2 грудня учні 5-их класів Новокалинівського опорного закладу провели цікавий і дуже насичений день, переглянули мультфільм "Мій імунітет", грали в ігри "Шифрувальник", "Підбери слова".  Учні 7-их класів взяли участь у бліц-тесті "Мій здоровий спосіб життя" та обговорили результати. 3 грудня учні 9-их класів взяли участь у психологічній грі «Як берегти стосунки у родині». Підлітковий вік має особливе значення у житті кожного, часто спілкування з рідними заходить у «глухий кут», підліток вважає, що його не чують і не розуміють. Як вести себе у незрозумілих ситуаціях, чому важливо вести себе стримано, як не ображати інших і не образитись самому, - ось такі тези учні обговорювали під час гри з вчителем основ здоров'я Галиною Романів.

16:47 04.12.2020

Міжнародний день інвалідів

Кожного року 3 грудня увесь світ відзначає Міжнародний день інвалідів. Це справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Цій даті була приурочена виховна година « Рівні можливості для всіх» для  учнів 7  класу у Корналовицькому НВК. Метою цього заходу було інформування учнів про моральні цінності, виховання почуттів співпереживання, милосердя, формування свідомого ставлення до людських чеснот, показ величі та краси добра.

09:36 04.12.2020

"Андрей Шептицький - Мойсей українського духу"

Віддаючи шану Мойсею українського народу - Митрополиту УГКЦ Андрею Шептицькому, з учнями 5 та 6 класів Корналовицького НВК проведено годину духовності на тему: " На перехресті світу й духу". Учням продемонстровано презентацію "Життєдіяльність митрополита Андрея Шептицького". Ознайомившись з літературою, яка була представлена на книжковій виставці, школярі усвідомили, що А.Шептицький і сьогодні є прикладом доброго пастиря, щирого патріота, борця за народні права, церковну та національну єдність.

09:13 04.12.2020

“На службі Богу й Україні”

У нашому Новокалинівському опорному закладі закладі відбулися заходи з нагоди відзначення 155-річчя від дня народження Глави УГКЦ Митрополита Андрея Шептицького.Є такі люди, яких ти в житті зустрічаєш, і це ніколи не проходить безслідно. Таким з дитинства був Андрей Шептицький. Він вражав мужністю і відвагою, смиренням досягнув величність, а убогістю — багатства. Туди, де приходив цей чоловік, розквітало все. Він присвятив своє життя, щоб любити народ, щоб дбати про молодь. Завдяки йому ми, українці, навчились господарювати й досягати успіхів.  Сьогодні учні 5-А, 7-Б класів побували на уроці «Хочу в Бозі вам бути, Владико» про митрополита А.Шептицького, який підготувала та провела вчитель основ християнської етики Іванна Масинець. Учні переглянули фільм "Андрій Шептицький - світло любові". Читали дитячу поезію присвячену Митрополиту, дізналися багато про його життя.

17:30 03.12.2020

Міжнародний день інвалідів

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Цей день покликаний більш пильно звернути нашу увагу на тих, хто живе поруч, і простягти руку тому, хто потребує допомоги. З цієї нагоди педагогом-організатором Ганною Белей Гординянської СЗШ  проведено  годину спілкування «Відкрий серце для добра». Метою заходу було донести до школярів усвідомлення життєвих проблем людей, які потребують особливої уваги і милосердя. Учні побачили, що обмежені можливості це не вирок, переглянувши інформаційні відеоролики «Нескорені», «Дивіться на нас, як на рівних». На завершення заходу учні долучились до акції «Даруємо тепло наших сердець і рук».

14:15 03.12.2020

Увічнення пам'яті захисників України

3 грудня 2020 року вчитель історії Тарас Білинський  разом з учнями Гординянської школи відвідали імпровізовану могилу борцям за волю і незалежність України часів ОУН-УПА у с. Гординя. Під час екскурсії учні ознайомилися з історією відомих учасників національно-визвольної боротьби: Іваном Наконечним, о. Юрієм Гошкою та сестрами Білинськими…

14:10 03.12.2020

Вхід для адміністратора