A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Кольоровий тиждень

У Новокалинівському опорному закладі розпочався тиждень початкової школи під яскравою назвою «Кольоровий тиждень». Кожен день тижня присвячений певному кольору та має свою тематику. Уроки, конкурси, виставки, змагання, які проходитимуть в рамках тижня, розвиватимуть творчість школярів, навчатимуть їх бути спостережливими, кмітливими та креативними.

09:00 15.12.2020

Всеукраїнський тиждень права в Новокалинівському опорному закладі

 З нагоди Всеукраїнського тижня права з 07 грудня по 11 грудня 2020 р. в Новокалинівському опорному закладі було організовано та проведено ряд заходів, спрямованих на ознайомлення учнів з правами людини, сучасною правовою ситуацією в Україні, з правами та обов’язками учнів тощо.  Діти отримали правові знання за допомогою різних наглядних та практичних методик: Проведення Всеукраїнського уроку «Права людини» – «Я маю право . . .»; Відеоперегляд та аналіз фільмів на правову тематику («Що таке права людини?», «Права людини», «Історія прав людини» тощо); 

18:43 11.12.2020

У ніч на Андрія

Сьогодні відбулася виховна година у 9 класі Корналовицького НВК під керівництвом  класного керівника Галини Гриб "У ніч на Андрія". Учні стали безпосередніми учасниками цікавого дійства. Українські звичаї цікаві, веселі й повчальні. Дзвінко лунала коляда, пахли вареники та узвар.

16:00 11.12.2020

Міжнародний день захисту прав людини

Щорічно 10 грудня у світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. В цей день 1948 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини, що стала першим світовим документом, де сформульовані основні положення про права людини. Вчитель правознавства Людмила  Струс Корналовицького НВК  провела годину спілкування  "Права людини понад усе". Учні мали можливість ознайомитися з історією створення Декларації та її основними положеннями. Захід відбувся в рамках проведення тижня правознавства.

15:51 11.12.2020

Міжнародний день права

10 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день прав людини. У цей день ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, яка стала першим міжнародним документом. З цієї нагоди у Гординянській СЗШ І-ІІ ступенів класними керівниками проведено години спілкування на тему «Ти вдома і серед людей». Учні ознайомилися з історією розвитку прав людини, переглянули фільм «Історія розвитку прав людини»,провели флешмоб "Мої права".

14:58 11.12.2020

Тиждень правознавства

 З 07 грудня по 11 грудня 2020року  у Гординянській СЗШ І-ІІ ступеня під керівництвом вчителя правознавства Тараса Білинського проходив тиждень правознавства. Учні переглянули відеоролик «Конвенція про права дитини», брали активну участь у створенні стінгазет на правову тематику. Школярі дізналися багато цікавого про свої права та свободи.

14:47 11.12.2020

Відкритий урок з фізики у Гординянській СЗШ

10  грудня 2020 року  в Гординянській СЗШ І-ІІ ст. вчителем фізики Вірою Петречко  у 9 класі проведено відкритий урок на тему «Світлові явища». Віра Миколаївна гармонійно пов’язала знання учнів з попередньо вивченими темами у виконанні різноманітних вправ. Дев’ятикласники активно змагалися у розгадуванні кросвордів, розв’язуванні кількісних і якісних задач, виконанні інтерактивних вправ «Виправ помилки», «Мікрофон» та «Ерудит». Капітани команд представили свої презентації «Оптичні прилади та їх застосування» і « Кольори в спектрі видимого світла» під час яких змістовно обґрунтували властивості світла. Підсумком уроку стало пошуково-творче завдання «Музична пауза», яке дала змогу краще засвоїти вивчений матеріал. На урок було запрошено вчителів Гординянської школи та директора Корналовицького НВК Галину Ковальчук Галину, яка похвалила учнів за наполегливу працю до вивчення предмету.

16:30 10.12.2020

Відзначення 155-річчя від дня народження Андерея Шептицького

9 грудня 2020року в теплій атмосфері Гординянської СЗШ І-ІІ ступенів проведено ряд заходів приурочених 155-річчю від дня народження митрополита Андрея Шептицького. Вчитель основ християнської етики Марія Ваврин  з учнями 6-7 класів провела урок «Добрий пастор і Великий громадянин», а класні керівники 5 та 8 класів Віра Монастирська  та Тарас  Войтович провели годину спілкування « Андрей Шептицький-духовний лідер українського народу». Школярі засвоїли історію про життя та діяльність однієї з найвизначніших постатей нової історії України; переглянули уривки з фільмів про митрополита, який мав надзвичайний, навіть вирішальний вплив на українське населення та мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою «Слідами митрополита».

09:47 10.12.2020

Профілактична робота щодо запобігання насильства

   У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» з учнями 8-9 класів Гординянської СЗШ учителем біології Тетяною  Тимців  проведено профілактичну та роз’яснювальну роботу щодо запобігання насильства. Учні дізналися про заходи подолання насильства у сім’ї,жорстокого поводження з дітьми,протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Під час заходу у межах проєкту Ради Європи «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні» школярі переглянули повчальні відеоролики: «Розкажи дорослому,якому довіряєш», «Почни говорити», «Захисти дітей онлайн» та інші…

16:07 09.12.2020

«Права людини – найвища цінність»

Одним із аспектів всебічного розвитку особистості молоді є висока правова культура, формування якої забезпечує правове виховання. З метою реалізації даного завдання у рамках тижня правознавства класним керівником Галиною Ковалишин  Новокалинівського опорного закладу було проведено тренінг «Права людини – найвища цінність». Учні 7-Б класу теоретично і практично усвідомлювали глибинний зміст і суть прав людини, навчались аналізувати, регулювати свою поведінку у суспільстві.

11:31 09.12.2020

Вхід для адміністратора