A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Андріївські вечорниці

  "Андріївські вечорниці" - українське свято, яке поєднує у собі християнські вірування, давні традиції та забави для молоді, традиційно відбулось у нашій школі. Цьогоріч веселе зимове свято з піснями, іграми, українськими традиціями підготували й провели класний керівник 6-Б класу Галина Ковалишин зі своїми вихованцями та батьками. Особливо всім сподобалася забава із калитою. Калита - символ свята, обрядовий корж, що готується на свято Андрія. Гостей також пригощали смачними варениками та запашними пампушками. Завершилося свято спільною колядою. Учні відтворили один із пластів колоритної української культури. І ще раз показали наскільки самобутньою є наша історія та наші звичаї. А веселощі, гарний настрій та смачні вареники створили незабутні враження та позитивні емоції.

11:40 16.12.2019

Тиждень правознавства у Гординянській СЗШ І-ІІступенів

 З метою попередження негативних тенденцій в дитячому середовищі,підвищення рівня правової освіти та створення належних умов для набуття учнівською молоддю правових знань, забезпечення їх конституційного права знати свої права і обов'язки у Гординянській СЗШ І-ІІ ст. з 09 грудня  по 13 грудня 2019року проходив тиждень правознавства.

14:34 13.12.2019

Зустріч із казкаркою

  12 грудня 2019року у Корналовицькому НВК відбулася зустріч учнів школи із дитячою письменницею Лесею Кічурою. У бесіді з дітьми вона зачарувала їх новорічно-різдвяними історіями, розказала про майстерню янголів та фею Різдва, вразила історією про добру Бабу Ягу, ознайомила з  пригодами  Максимка,  який разом із Левом рятував викрадені ключі з Ратуші.  Діти придбали збірки казок та  отримали задоволення від  їх перегляду.

08:49 13.12.2019

Акція "Подаруй бібліотеці книгу"

З давніх-давен скарбницею духовного багатства, що поєднує минуле, сучасне і майбутнє, є книга. А вчасно прочитана книга – величезна удача. Вона здатна змінити життя, бути кращим другом і наставником. Тож недарма в народі кажуть, що людина перестає мислити, коли перестає читати. Вже не перший рік у бібліотеці проводиться акція «ПОДАРУЙ БІБЛІОТЕЦІ КНИГУ». В кожного з нас вдома є книги, які ми вже прочитали і можемо поділитись ними з іншими людьми. Тож діти, вчителі приєднались до акції і вже принесли до бібліотеки чимало цікавої, потрібної літератури.

08:44 13.12.2019

До нас завітала казакарка Леся Кічура

Справжнісінька казкарка Леся Кічура приходила сьогодні до  школярів початкових класів Новокалинівського ОЗ. Пані Леся є авторкою серії надзвичайно цікавих дитячих книжечок, які вона презентувала учням. Юні читачі мали змогу придбати збірку казок та отримати автограф від казкарки.

17:11 12.12.2019

Андріївські вечорниці у Гординянській СЗШ

         Є у нашого народу чудова традиція – святкувати вечорниці. Віддаючи шану минувшині, беручи все найкраще у наше сьогодення, ми на вечорницях відроджуємо те найдорожче, що є в народі – його пісню, мову, історію, звичаї.

14:56 12.12.2019

Історичний конкурс «Ерудит»

  11 грудня 2019 року учні 8 класу під керівництвом вчителя історії Йосипа Гавриляка провели історичний конкурс «Ерудит». Команда хлопців «Козаки» та команда дівчат «Шляхтинки» змагалися  у таких видах:

08:49 12.12.2019

Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства"

  Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства", яка проводилась у Новокалинівському опорному закладі з 25 листопада по 10 грудня. Практичний психолог, Галина Коркішко, проводила різноманітні профілактичні бесіди, заняття, круглі столи у яких брали участь усі учасники освітнього процесу. Галина Мирославівна зуміла привернути увагу дітей до актуальної проблеми подолання насилля в сім'ї протидії торгівлі людьми, а також, гендерної рівності.

16:42 11.12.2019

День Збройних Сил України

  З нагоди Дня Збройних сил України в нашій школі проведено захід "ЗІ СВЯТОМ ВАС, ЗАХИСНИКИ!", який підготували учні 10-А класу під керівництвом Марії Побережної. Це саме те свято, коли в серцях у кожного патріота поєднуються гордість за наших героїв і смуток за тих, хто боронив Україну до останнього. Це свято не лише військових, а й усіх свідомих громадян, які вболівають за долю нашої землі і нашого народу. Учні виготовили листівки та паперові ангелики, якими привітали військовослужбовців в/ч А3913, які захищали наш мир і спокій.  Дорогі наші військовослужбовців! Від щирого серця вітаємо Вас з Днем Збройних сил України! Бажаємо Вам доброго здоров’я, щастя, радості, чистого та мирного неба!

16:34 11.12.2019

Вхід для адміністратора