A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

«Зимові свята. Вертеп, як форма вираження радості Різдва»

20 грудня 2023 року на базі закладу дошкільної освіти  «Сонечко» м. Новий Калинів відбулось чергове засідання професійної спільноти вихователів та музичних керівників ЗДО та дошкільних підрозділів ЗЗСО Новокалинівської ТГ.  Тема засідання: «Творчий розвиток особистості шляхом вивчення народних традицій». І саме на напередодні зимових свят вихователі ділились досвідом впровадження традиційних форм святкування, саме Різдва у виховний процес, описуючи конкретні заходи та активності.  Свою педагогічну майстерність демонструвала колегам вихователі ЗДО «Сонечко».  

20:13 20.12.2023

Засідання професійної спільноти вчителів історії, географії та мистецтва

Наш сучасний світ все більше стає залежним від інформаційних технологій, так як вони все частіше використовуються в усіх сферах суспільного життя. Процес залучення вчителів до комп'ютера йшов довго, але в даний час всі зрозуміли: він справжній помічник для кожного вчителя.  Сьогодні, 19.12.2023 року, інформаційні технології на уроках історії, географії та мистецтва опрацьовувала професійна спільнота вчителів на своєму методичному засіданні.  ВАСИЛЬ БІЛАС вчитель історії Новокалинівського ліцею продемонстрував майстер-клас, як застосувати мультимедіа на уроках історії: відеоролики, мультимедійні карти, онлайн кросворди, вікторини.  ІВАН ДИЧКО вчитель географії Новокалинівського ліцею ознайомив з роботою платформи Learning Apps, створення свого контенту та використання запропонованого на уроках географії, мистецтва. Саме ці  інструменти сприяють активній участі учнів у навчальному процесі та роблять уроки більш захопливими та ефективними.

22:16 19.12.2023

Професійна спільнота вчителів художньо-естетичного циклу

Використання інтерактивних методів на уроках мистецтва та трудового навчання дає можливість доповнити уроки різноманітною інформацією, а різні види діяльності заохочують дітей до роботи. Таку проблему 14 грудня 2023 року опрацьовувала професійна спільнота вчителів художньо-естетичного циклу закладів освіти Новокалинівської  ТГ. Майстер-клас "Листівка-ангелик " в техніці пуантилізм та мандали провела  Марія Вахів вчитель Новокалинівського ліцею. Майстер-клас з засобами декоративно-прикладного мистецтва, зокрема технікою макраме провела Оксана Сопко вчитель Пинянської гімназії.  Використання нетрадиційних технік на уроках дає можливість учням проявити себе як творчу особистість, сприяє розвитку образної пам’яті, цілісного сприйняття світу, розвитку інтуїції, емоційно-чуттєвого світу, акуратність, наполегливість.

22:18 14.12.2023

Креативна освіта для розвитку інноваційної особистості

  «Креативна освіта для розвитку інноваційної особистості» - тематика засідання професійної спільноти вчителів  української мови та літератури, зарубіжної літератури. Креативна освіта відповідає такій організації навчання, виховання і розвитку творчої активності, у якій як педагог, так і учень має сприятливі умови для самореалізації, прагне до отримання творчого продукту інтелектуальної діяльності і самостійного створення нового.

17:51 13.12.2023

Із піснею у серці….

Відзначаючи День Збройних Сил України в умовах страшної загарбницької війни рф, наші серця наповнюють вдячність, довіра та надія. Зі щирими  словами вдячності учні Новокалинівська мистецька школа привітали військових ,які проходять лікування та реабілітацію у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи, відділення відновного лікування смт.Дубляни. Дорогі захисники та захисниці, глибока вдячність за ваш захист, за вашу силу духу та подвиг. Жодні слова не можуть вмістити те, що відчуваємо, думаючи про вас. Подвиг наших збройних сил ми відчуваємо щомиті. Глибока вдячність та шана! Єднаймося, борімося, творімо разом майбутнє гідності, свободи, любові та правди.

22:37 06.12.2023

«Учитель року - 2024»

Професія учителя є найблагороднішою, але водночас і найскладнішою з-поміж інших, бо вимагає не лише знань та майстерності, а й уміння навчати нового, виховувати позитивні людські якості, розвивати природні здібності дітей, і, що найголовніше, бачити у кожній з них особистість. Звісно, що така майстерність під силу далеко не кожній людині.  Вчитель образотворчого мистецтва Дублянської гімназії Марія Гнатик брали участь в першому турі всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2024» в номінації «Образотворче мистецтво». Марія Федорівна достойно пройшли шлях випробувань конкурсу, продемонстрували свій досвід, прийоми і методи активізації пізнавального інтересу та мотивації учнів до навчання. Бажаємо педагогу не зупинятися на досягнутому! Нехай творчий потенціал, невичерпний ентузіазм та наполеглива праця допоможуть досягти омріяної мети!

17:44 05.12.2023

Професійна спільнота вчителів математики, фізики та інформатики

Одним із основних напрямків розвитку сучасної освіти є використання інноваційних технологій навчального процессу. Сьогодні на засіданні професійної спільноти вчителів математики, фізики та інформатики Новокалинівської ТГ учасники опрацьовували «Використання технологій критичного мислення».   З доповіддю виступив голова спільноти Андрій Лаб’як, розкрив аспекти формування критичного мислення і водночас розвитку творчих здібностей дитини. Тетяна Калинич вчитель математики Корналовицької гімназії  провела майстер- клас «Інтерактивні прийоми для розвитку критичного мислення». Застосувала прийоми Fishbone, кубик Блума, ромашка Блума, «ЗаХіД», Плакат думок.  Завершальною фразою було -"Виховуючи критично грамотну особистість, яка буде здатна діяти у спільноті як мисляча людина, ми зробимо крок на шляху до створення демократичної держави".

22:22 04.12.2023

Вхід для адміністратора