A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

" Я знаю - я пам'ятаю..."

Пам’ятаєм Героїв Майдану! Герої не вмирають! Гудів Майдан, ревів Майдан від гніву і від болю. Стояв Майдан, вмирав Майдан і знову йшов до бою. Горів Майдан від куль і шин, весь зранений й кривавий, і взявши щит, один в один, відстоювали право! Стояв Майдан, хрипів Майдан і пісня рвала груди, священик очі закривав: - Дитина ж зовсім, люди! Ридав Майдан і на руках тримав синів- героїв. І покривав востаннє стяг тих, хто уже відстояв. Стояв Майдан, моливсь Майдан, а серце – затихало… Здавалось, сам Господь ридав, як хлопці йшли до раю. На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року) захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє України та вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, сьогодні учнями 8Б класу Новокалинівського опорного закладу проведено відкритий виховний захід " Я знаю - я пам'ятаю..." (класний керівник - Галина Романів,  музичний керівник - Андрій Бойко).

16:32 21.02.2020

Герої Небесної Сотні

  Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі. Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і учнів Гординянської СЗШ І –ІІ ст. 20 лютого в школі педагогом – організатором Ніною  Кос була проведена лінійка-реквієм, присвячена пам’яті Героїв Небесної Сотні «Янголи Небесної Сотні», на яку завітали гості - начальник відділу освіти Новокалинівської міської ради Алла Ковталюк та провідний спеціаліст Ірина Кулаковська. Під час заходу звучали тематичні пісні у виконанні учнів школи. Присутні переглянули презентацію «Небесна Сотня поіменно» , прозвучала поезія сучасних авторів, що висвітлює трагічні події , які відбувалися на Майдані 2014року. Під звуки гімну Майдану «Пливе кача» з рук в руки учасників заходу передавалась свіча пам’яті, як спомин про трагічні лютневі дні Революції Гідності. Хвилиною мовчання вшанували невинно убієнних жертв, зокрема, нашого земляка із Самбірщини – Жеребного Володимира. Захід завершився виконанням Гімну України. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр.

15:11 20.02.2020

Засідання вчителів художньо-естетичного циклу

  Сьогоднішня плідна праця вчителів художньо-естетичного циклу Новокалинівської ОТГ. Вчителі створювали малюнки з натуральних барвників. Поєднали з мистецтвом і математику, фізику,англійську мову, природознавство. Намагались висвітлити STEM-елпменти на уроках образотворчого мистецтва, трудового навчання, музичного мистецтва. Збудували годівнички для птахів, одночасно поринули у біологію. Дізнались що музичні темп - це теж пов'язано з кольорами. І багато цікавого протягом цього засідання дізналися усі присутні. 

15:02 20.02.2020

Тижню пам'яті Героям Небесної Сотні присвячується

  В рамках Тижня пам’яті Героїв Небесної Сотні у Гординянській СЗШ І-ІІ ступенів вчителями Емілією Фурдин  і Марією  Ваврин  проведено години спілкування: «Слава Героям – синам України», «Вони  сягнули у безсмертя». Метою цих заходів було вшанувати героїзм українських захисників і тих, хто сьогодні зі зброєю в руках захищає суверенітет України, виховувати в учнів патріотичні почуття та гордість за синів нашої рідної України.

15:22 19.02.2020

Методичне засідання вчителів хімії, біології та основ здоров'я

  У Новокалинівському ОЗ учителі хімії, біології та основ здоров'я   приєдналися працювати над темою STEM- освіти. Сьогодні методичне засідання пройшло дуже цікаво та насичено. З різноманітними дослідами, прийомами stem-елементів на різних уроках поділились вчителі Новокалинівської ОТГ. Тетяна Тимців продемонструвала низку дослідів з водою на уроках основ здоров'я, Тетяна Якимишин - виділяла ДНК з бананів, Ліля Гнатишин - виготовляла мило. Ці цікаві речі просто і доступно можна робити з учнями на уроках.

09:17 18.02.2020

Стрітення Господнє

  15 лютого наша церква відзначає одне з найбільших і найшановніших свят – Стрітення Господнє. У Гординянській СЗШ І-ІІ ступенів 14 лютого 2020року в пам’ять про те, як Діва Марія з Йосифом принесли до Єрусалимського Храму свого Сина Ісуса на 40-й день після народження, відбулося вшанування цієї події. Другою частиною свята була зустріч Весни із Зимою, де учні молодших класів під керівництвом вчителя третього класу Емілії Фурдин  показали святкове дійство, де головними героями були звірята та місяці. На святі лунали пісні і діти водили хороводи.

12:04 17.02.2020

Свято Стрітення

  14 лютого у дошкільній групі «Калинка» було проведено заняття   «Свято Стрітення».   В ході заняття узагальнено знання дітей про звичаї і обереги  України;  діти закріпили  святкування Стрітення  через пісню ,  ігри ,знання про ознаки зими і весни.

12:00 17.02.2020

Вхід для адміністратора