A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Міжнародний день рідної мови

 21 лютого представники всіх націй і народностей відзначали Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято: до календарів усього світу воно увійшло тільки в 1999 році. Урочисте святкування цієї визначної дати  відбулося і  в Новокалинівському опорному закладі. До відзначення Дня рідної мови  святковий захід підготували учні 10-Б класу (класний керівник Телефанко Світлана Федорівна). Під час заходу учні не тільки декламували вірші українською мовою, але й було продемонстровано юними акторами декілька сценок. Все свято було пронизано українським духом, любов'ю до рідного слова, до чистих джерел творчості українського народу.

11:40 25.02.2019

Прилиньмо душею до перлин рідної мови

 21 лютого учні Корналовицького НВК Новокалинівської ОТГ долучилися до святкування Міжнародного дня рідної мови. В цей день школярі декламували вірші відомих українських поетів про Україну та українську мову, демонстрували її красу та велич і своє шанобливе ставлення до рідної української мови. Учні молодших класів підготували цікаві малюнки, а учні 5-9 класів стінгазети на тему: «Живи, прекрасна наша мова!». Також школярі підготувалися до флешмобу: повирізали різнокольорові квіти та листочки, на яких написали епітети до слова «мова» і оформили ними деревце.

11:38 25.02.2019

"Ангели пам'яті"

 На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. Останніми у цьому довгому списку стали герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

11:34 21.02.2019

Лінійка –реквієм «Янголи Небесної Сотні»

 Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

11:14 20.02.2019

Ти найкращий в світі тато

«Ти найкращий в світі тато»  – такими слова вітали рідних татусів та гостей дошкільнята середньої групи "Ромашка" . Адже 15 лютого до них завітало довгоочікуване  свято.  Батько – це друге крило любові до дитини. Його роль у вихованні донечок і синочків надзвичайно важлива. Тому саме для мужніх, добрих татусів вихованці середньої групи підготували веселе свято. У ошатній групі діти розповідали вірші про тата, дідуся та загалом про чоловіків. Лунали пісні: «Про тата», пісня синочків «Самий дорогий». Розвеселив глядачів таночок «Таточко татусю».  Підготували та провели свято вихователь Тоганчин Г М,  практикантка Калиняк О.С. та музичний керівник Бойко Андрій Романович. Усе, що є найкраще у дитини: Її талант, усмішка, доброта – Від тата й мами йде і від родини – Незаперечна істина свята. Сім‘я, родина – це велике диво, Там є любов і ласка, й тепло. Там дітям затишно й щасливо І хочу я, щоб завжди так було!

11:12 20.02.2019

Урок у 1- му класі «Спорт. Чому Олімпійські ігри особливі змагання?»

 Урок з інтегрованого курсу  «Я досліджую світ» у 1 класі (НУШ). Вчителем Хомою Іриною Михайлівною проведено урок з інтегрованого курсу «Я досліджую світ». Тема уроку «Спорт. Чому Олімпійські ігри особливі змагання?»

11:10 20.02.2019

Сезон мандрівок розпочато

 Розпочався новий сезон наших мандрівок. Учнів  6-А класу Новокалинівського опорного закладу із класним керівником Брунарською О. М. побували у славному місті Львові. Діти побували у Музеї-Арсеналі та відвідали пішохідну оглядову  екскурсію "Дахи Львова"". Учні отримали чудову нагоду побувати на найцікавіших та наймиловидніших Львівських дахах, побачити місто з висоти пташиного польоту.

11:06 20.02.2019

Година пам`яті «Час і досі не загоїв рани»

 15 лютого 2019 року відбулась година пам’яті  «Час і досі не загоїв рани». Захід присвячено 30 роковинам виведення військ із Авганістану. Учні Новокалинівського опорного закладу Новокалинівської ОТГ вшанували пам'ять полеглих у війні воїнів-інтернаціоналістів, хвилиною мовчання.  Ти – вічний біль , Афганістан, Ти – наш неспокій. І не злічить глибоких ран В борні жорстокішій І не злічить сліз матерів, дружин, дітей.

11:02 18.02.2019

Тиждень фізики

 З 11 лютого по 15 лютого 2019 року у Новокалинівському опорному закладі проходив тиждень фізики. Згідно плану було проведено конкурс стіннівок "Фізика навколо нас " 7-11 кл. та брейн -ринг "Теплові явища" у 8-А класі вчитель Побережна М.Г. За першість боролись дві команди "Мудра сова" та "Молекула". У чесному поєдинку , з різницею у три бали , перемогла "Мудра сова"

11:00 15.02.2019

Вхід для адміністратора