A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Шкільна лінійка приурочена створеню УПА,українського козацтва та свята Покрови

10 жовтня 2018 року в Корналовицькому НВК відбулася святкова лінійка приурочена створенню УПА, українському  козацтву та свята Покрови. Учні виконали повстанські пісні, почули розповідь вчителя історії по цю важливу дату. Такі події навчають дітей любити свою Батьківщину, виховувати почуття патріотизму і національної свідомості.

15:22 11.11.2018

Свято осені "Ходить гарбуз по городі"

 9 листопада 2018 року в старшій групі «Сонечко» Новокалинівського опорного закладу відбулося свято Осені. Завдяки акторській грі дошкільнят, глядачі занурились у світ казки "Ходить гарбуз по городі" (на новий лад). Дітки радували присутніх піснями про осінь, розповідали вірші. Свою танцювальну майстерність діти показали в танці «Листочки». Свято пройшло в гарному настрої та супроводжувалося бурхливими аплодисментами.

14:37 09.11.2018

Перегляд патріотичного фільму «Залізна сотня»

05 листопада 2018року вчитель історії Гординянської СЗШ І-ІІ ст. Тарас Білинський на загальношкільній лінійці провів інформаційну годину, приурочену 100-річчю Західно-Української Народної Республіки «Стрілецька звитяга в обличчях».

14:34 07.11.2018

Екскурсія загадковим Львовом

 Екскурсія загадковим Львовом. Учні 9 класів Новокалинівського опорного закладу із класними керівниками Марією Побережною  та  Іванною Масинець  знайомилися з цікавими та історичними місцями Львова. Діти відвідали історичний музей, Музей-аптеку, Єзуїтський монастир, Собор Петра І Павла та Вірменську церкву. Найбільш захоплюючим для учнів стало підземелля міста, діти спускалися в шахту кави і дізналися звідки насправді береться кава:). На цій екскурсій Львів показав свої таємниці.

14:31 06.11.2018

Семінар-практикум

 Трудове навчання та предмети художньо-естетичного циклу у світлі вимог Нової української школи – таким питанням  розпочали  методичне засідання  учителі  художньо-естетичного циклу. Продовжили проведенням  майсер-класів. 

14:23 04.11.2018

Методичне засідання учителів іноземних мов

На методичному засіданні вчителі іноземних мов працювали над темою «Інноваційні технології в сучасних умовах розвитку освіти». Голова методичного об’єднання Якимів Н.І. презентувала доповідь «Що таке «НавичкиXXI століття?». Вчителів ознайомила з переліком навичок  (запропонованих на  міжнародному рівні), завдяки яким люди можуть бути  успішними в професійній діяльності та особистому  житті в 21 сторіччі.

14:17 04.11.2018

НУШ друга хвиля

 І знову кипить робота на теренах Новокалинівської ОТГ. Творчі, креативні, надзвичайно талановиті вчителі початкових класів закладів освіти Новокалинівської, Луківської, Дублянської та Рудківської ОТГ, з хорошим настроєм та завзяттям розпочали другу хвилю курсів вчителів НУШ, які будуть навчати першокласників у 2019-2020 навчальному році.  Вчителі розуміють, що зміни в освіті необхідні. Тому вони готові впроваджувати Нові державні стандарти і вірять, що Новій українській школі бути!

14:14 04.11.2018

Карусель інновацій

  1 листопада  учителі початкової ланки Новокалинвської громади плідно працювали за таким планом: 

14:10 01.11.2018

Критичне та креативне мислення: непереможне поєднання

Ці сучасні навчальні технології для розвитку творчих та впевнених у собі особистостей. Таку тему розкривали вчителі української мови та літератури, зарубіжної літератури Новокалинівської ОТГ на методичному засіданні 31.10.2018р. Учасники засідання ствердили, що у світовому освітньому процесі з’явився новий тренд – навчання школярів критично та креативно мислити. І це справді корисні вміння для людини. Для розкриття проблеми з доповіддю-презентацією «Технології розвитку критичного та креативного мислення» виступила учитель зарубіжної літератури Новокалинівського опорного закладу Заяць М.О. «Інструменти розвитку критичного та креативного мислення» - майстер-клас від Чулик М.С. вчителя Гординянської СЗШ І-ІІ ст. з використанням прийому «Фішбоун», та майстер-клас від Яворської М.Д. учителя Новокалинівського опорного закладу «Зроби з мухи слона, Єдинопочаток». Когут Л.М. голова методичного ознайомила з «Новим проектом Українського правопису:основні зміни». Ми вже неодноразово торкалися теми критичного мислення. Це багатовимірне поняття включає у себе такі складові як: • аналіз, синтез і обґрунтування оцінки достовірності чи цінності інформації; • вміння сприймати ситуацію глобально, шукати причини та альтернативні рішення; • здатність не тільки відстоювати свою позицію, а й змінювати її на основі аргументів та фактів; • вміння приймати непрості рішення. Методичне засідання відбулось на високому методичному рівні.

14:07 01.11.2018

Вхід для адміністратора