A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та cпорту Новокалинівської міської ради

Тиждень української мови та літератури

  З 6 по 10 листопада в Новокалинівському НВК проходив тиждень української мови та літератури. Мета проведення тижня полягала в підвищенні загальної мовної культури, прищепленні любові до української мови. Протягом тижня було проведено ряд виховних заходів. «З рідним словом міцніє держава» - із такими словами розпочався позакласний захід, який підготувала Крошна М. Я. із учнями 5-Б класу. Під час заходу присутні мали змогу насолодитися красою та багатством рідної мови. Школярі виконували пісні, інсценізували гумористичні сценки, декламували вірші. А ще, з великим ентузіазмом учні школи відгукнулися на пропозицію вчителя української мови та літератури Когут Л. М., підготувати стінгазети до Дня української писемності та мови. Протягом тижня усі охочі мали змогу ознайомитися з прислів’ями про мову, афоризмами, віршами та творами відомих поетів. Бібліотекар, Шестерина З.С., провела годину мовознавства «Мови рідної краса». Під час заходу присутні познайомилися зі скарбами української мови, з її величезними можливостями. 

12:24 10.11.2017

«Дмитро Вітовський – керівник Листопадового Чину»

  Учні 7-х класів Новокалинівського НВК ознайомилися з життям та діяльністю керівника Листопадового Чину, політика, полковника легіону Українських січових стрільців та УГА, Державного секретаря Військових справ Західноукраїнської Народної Республіки Дмитра Вітовського, в рамках виховної години (класні керівники – Яворська М. Д., Білас В. С.), присвяченої 130-й річниці від дня його народження. Школярі мали змогу переглянути слайди зі світлинами Дмитра Вітовського, які ілюстрували важливі віхи його діяльності, проглянули документальний фільм «Історична правда. Дмитро Вітовський», почули поезію присвячену видатному керівнику та ідейному натхненнику січового стрілецтва та Листопадового Чину.Виховний захід був спрямований на: ознайомлення учнів із життям та діяльністю їхнього земляка Дмитра Вітовського та усвідомлення його місця і ролі в історії України, формування в них почуття національної гідності, самоповаги та прагнення самореалізації у добрих справах.

12:22 09.11.2017

«XVII Радіодиктант національної єдності»

  XVІІ радіодиктант національної єдності традиційно відбувся у День української писемності та мови – 9-го листопада і звучав на Першому каналі Українського радіо о 12.30, його читав доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор підручників і посібників із української мови Олександр Авраменко. Девіз цьогорічного радіодиктанту – "Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета".

12:20 09.11.2017

99-річниця створення ЗУНР

  З нагоди 99-річчя утворення ЗУНР в Новокалинівському НВК відбулась загальношкільна лінійка приурочена 99-річниці створення ЗУНР. Учні 11 класу стисло подали хроніку історичних подій 1918-1922 років, переплітаючи історичні дати віршованими куплетами. Бібліотекар, Шестерина Зоряна Степанівна, оформила книжкову виставка до знаменних і пам’ятних дат періоду існування ЗУНР

12:19 08.11.2017

Методичне засідання класних керівників

  6 листопада 2017 року класні керівники закладів освіти Новокалинівської ОТГ працювали над «Формуванням у школярів громадянської активності та національної свідомості». Епіграфом для методичного засідання класних керівників були слова «Якщо твої плани розраховані на рік – сій жито, якщо на десятиліття – саджай дерево, якщо на віки – виховуй дітей».

12:17 06.11.2017

Участь у XVІІІ Всеукраїнському дитячо-юнацькому фестивалі мистецтв «Сурми звитяги»

  2 – 5 листопада 2017 р. у м. Львові, у приміщенні міського Палацу культури ім. Г. Хоткевича відбувся обласний етап XVІІІ Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги». Фестиваль збирає кращі дитячі колективи з різних регіонів України, виконавців, юних співаків, акторів та поетів.

12:16 06.11.2017

Нова українська школа

  З 1 по 3 листопада на базі Новокалинівського НВК  проходили курси навчання вчителів Новокалинівської ОТГ, Луківської та Дублянської ОТГ, які з 2018 року будуть впроваджувати Державний стандарт початкової освіти Нової української школи. Навчання проходили змістовно, цікаво, творчо, у невимушеній обстановці і залишили  море позитиву. Цікавими для вчителів були теми: «Впровадження Державного стандарту початкової освіти. Пріоритети Нової української школи», «Особливості організації освітнього середовища», «Практика ранкових зустрічей», «Інтегрований підхід у навчанні молодших школярів».

12:12 06.11.2017

Методичне засідання вчителів біології, хімії та основи здоров'я

   3 листопада 2017 року відбулось методичне засідання вчителі біології, хімії, основи здоров’я Новокалинівської ОТГ на тему “Сучасні комунікації та їнформаційні технології у освітньому процесі”. «Найбільше значення має не те, що учень використовує новітні технології, а те, як це використання сприяє підвищенню рівня його освіченості.» такими словами розпочала доповідь голова методичного об'єднання Якимишин Т.В. вчитель хімії Новокалинівського НВК. Доповідь з елементами майстер-класу « Використання ІКТ на уроках основи здоров’я» Романів Г.Я. вчитель основи здоров’я Новокалинвського НВК.

12:08 03.11.2017

Шкільна бібліотека – храм думок святих

  Проблему, яку обрали шкільні бібліотекарі Новокалинівської ОТГ «Формування читацької компетентності школярів» 3 листопада 2017 року обговорювали на методичному засіданні і розкривали у :

12:07 03.11.2017

Свято Осені продовжується

  2 та 3 листопада 2017 року у дошкільних групах Новокалинівського НВК відбулося Свято Осені. Усі дітки із задоволенням співали пісні, декламували вірші, прославляли осінь за її красу та щедрість.

12:10 02.11.2017

Вхід для адміністратора